--> МОЗ додало 18 країн до списку «червоних зон» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

МОЗ додало 18 країн до списку «червоних зон»

0
-3
МОЗ додало 18 країн до списку «червоних зон»
Міністерство охорони здоров'я оновило список країн, які потрапили до «червоних» та «зелених» карантинних зон. Всього українцям не рекомендують відвідувати 51 країну.

Оновлений список опублікували на сайті МОЗ.

У «топі» списку «червоних зон» МОЗ опинились: Андорра, Чеська республіка, Бельгія, Нідерланди, Чорногорія, Вірменія та Франція. Ці країни звітували про найбільші показники інфікованих коронавірусом за останні два тижні.

Також до «червоних зон» потрапили двоє сусідів України ㅡ Польща та Молдова ㅡ та популярні серед українських туристів Іспанія, Хорватія та Чорногорія.

13 країн з переліку «червоних зон» потрапили у список МОЗ, оскільки не надали свою статистику щодо захворювань. Всього МОЗ оцінює ситуацію у 194 країнах, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров'я. Інформація щодо кількості активних випадків захворювання на COVID-19 вказується на 100 тисяч населення.

У попередньому списку МОЗ (від 9 жовтня) до переліку країн з високим рівнем епідеміологічної небезпеки входили 35 країн.

На що впливає цей поділ?

Ті, хто приїжджає в Україну з країн «червоної зони», повинні або піти на 14 днів на ізоляцію (з використанням додатка «Дій вдома»), або упродовж доби після приїзду здати ПЛР-тест. Якщо результат виявився негативним ㅡ самоізоляцію не потрібно проходити. Також можна достроково припинити самоізоляцію, отримавши негативний результат ПЛР-тесту.

Ще один варіант — приїхати вже з готовими результатами тестування, але робити його треба не пізніше, ніж за 48 годин до моменту перетину кордону. Також іноземці, що прибувають з таких країн, зобов’язані мати поліс медичного страхування.

А куди можуть їздити українці?

Якщо ви плануєте їхати за кордон, є інтерактивна карта Міністерства закордонних справ, у якій вказано, чи пропускає відповідна країна громадян України і якщо пропускає, то чи є якісь додаткові умови.

Євросоюз, наприклад, загалом досі не відкрив свої кордони для українців, хоча є низка виключень. Деякі країни окремо ухвалили рішення, яким дозволили в’їзд громадянам України, зокрема, Хорватія, Болгарія. У Польщу, наприклад, можна в’їхати за наявності дозволу на роботу, на навчання та за низки інших умов (дивіться мапу МЗС).

Загалом до країн ЄС з України можуть в'їхати:


ті, хто прямують на навчання;
громадяни, які подорожують через територію ЄС транзитом;
моряки, що прямують на судно;
медики та дослідники;
сезонні працівники;
висококваліфіковані працівники, якщо їхня зайнятість необхідна з економічної точки зору і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.
Попри зручну інтерактивну карту, МЗС радить українцям перед поїздкою детально дізнаватися про умови в’їзду до країни, в яку вони планують прямувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні