Волинянам не радять садити городи у березні, особливо картоплю

0
-3
Волинянам не радять садити городи у березні, особливо картоплю
За аномально теплої погоди в Україні раніше загальноприйнятих термінів варто висаджувати лише морозостійкі культури. У відкритому ґрунті можна сіяти петрушку, броколі, цибулю. Вони витримують морози до -7°C.

Про це інформує AgroPortal.ua.

За словами технолога Павла Булгакова, який займається консультуванням та навчанням малих і великих фермерів якісному зберіганню, експериментувати з картоплею теж не бажано. Якщо культура зійде, і на термометрі буде 0°C, то навіть антистресові препарати її не врятують.

«Середні температури за рік, як показує практика, в Україні майже не відрізняються. Вони коливаються у кілька градусів. Думаю, що тепла зима може змінитися холодною весною з приморозками та схожим на неї літом», – говорить він.

Булгаков зазначає, що літо з низькими температурами буде не таким небезпечним для ранніх овочів, як для пізніх. Загалом холод нашкодить будь-яким сходам овочів.

«Один із варіантів боротьби з приморозками та температурою у 0°C – застосування технології паління соломи на полі. Вона зберігає близько 2°С. Також можна увімкнути полив. Додати більше вологи, яка утримає 1-2°С: вода випаровуватиметься і зменшить агресію приморозків. Якщо буде до -5°C, то такі підходи нічого не змінять», – Павло Булгаков.

Нагадаємо, мешканці Любешівського району на початку березня посадили 10 соток картоплі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні