У селі на Волині стартував сезон посадки картоплі. ФОТО

3
-2
У селі на Волині стартував сезон посадки картоплі. ФОТО
Сезон посадки картоплі відкрила у селі Судче Любешівського району сім’я Некозів, висадивши десять соток другого поліського хліба.

Про це пише газета "Нове життя".

Десятки літ саме Некози найраніше в їхньому селі садять картоплю. Врожай мають у травні-червні, розповіла господиня Ольга Данилівна. Цього разу садили сорт Белла Роса. Жінка каже: пробували десятки різних, але цей – найкращий для ранньої посадки, та й за смаковими якостями хороший.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинянам радять у лютому садити картоплю і сіяти перець.

«Подивилася в посівному календарі, коли сприятливий день для посадки картоплі, – і вийшло, що в четвер, 5 березня», - пояснила, чому саме сьогодні садили. Також Ольга Некоз зізналася, що й моркву теж посіяли вже два дні тому. 


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Посадили б в жовтні, мали б картоплю на Новий рік. Спізнились, бяда! .
Відповісти
Такий дурдом та масовий психоз охоплює зараз все більше і більше сімей. Один поперед одного вихваляється в селі, хто з перших запхав картоплю ще у холодну мерзлу землю та перший заспіває, що я справжня господиня. А я гадаю, що в цієї господині картопля вже добряче гниє, і необхідно було щось робити. То щоб не викидувати перегнивший продукт, його запхали в землю. Називається так, якщо зігніє повністю то нехай в землі, потім поле переоремо. А може щось і вродить?!
Відповісти
у вас весняне загострення
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні