--> Чи можна вживати хвору картоплю, яку виявили на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи можна вживати хвору картоплю, яку виявили на Волині

0
-1
Чи можна вживати хвору картоплю, яку виявили на Волині
У Луцькому районі Волині запровадили карантин на площі сім гектарів через виявлення раку картоплі. Проте урожай не знищуватимуть, адже ця картопля придатна до вживання у їжу. Про це повідомила очільниця відділу карантину рослин Держпродспоживслужби Волині Ірина Хайдукова, пише Суспільне.

За її словами, хворобу картоплі підтвердила фітосанітарна експертиза. Таку хворобу за останні роки на Волині вперше виявили у жовтні в Ковельському районі. Наразі уже зафіксовано другий випадок.

Ознакою хвороби картоплі є нарості на бульбах та стеблах. Інфекція поширюється через посадковий матеріал, ґрунт та гній.

"Ця хвороба уражає картоплю, рідше томати. Але небезпеку вона несе не людям, а присадибній ділянці", – розповіли у лабораторії.

За словами спеціалістів, хвороба бульби не шкідлива, проте тваринам давати уражену раком картоплю заборонено, адже через травний тракт спори можуть потрапити в гній, який потім використовується для удобрення. І таким чином знову розповсюджується хвороба.

Серед заходів боротьби з раком картоплі – дотримання сівозміни - вирощування зернових, зернобобових та інших культур, за винятком пасльонових. А через два-три роки висаджувати картоплю можна буде в тому ж місці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні