На околиці Луцька діє православний сімейно-спортивний клуб. ФОТО

1
-1
На околиці Луцька діє православний сімейно-спортивний клуб. ФОТО
З вересня 2019 року при парафії УПЦ святителя Миколая села Великий Омеляник діє православна молодіжка «Ніколас» та православний сімейно-спортивний клуб. Фактично Свято-Миколаївський храм, що наразі будується, та тимчасова будівля, де здійснюються богослужіння, розташовані в районі вулиці Володимирської міста Луцька.

Про це інформує «Волинь.Правда».

Як розповів настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ села Великий Омеляник протоієрей Валентин Марчук, і молодіжка і сімейний клуб діють, по суті, паралельно.

«Молодіжку ми заснували для підлітків та молоді, щоби вони могли поспілкуватися, поговорити про життя, про майбутнє на різні духовні теми. Також молоді люди мають можливість займатися спортом, пограти у футбол, теніс тощо, а відтак, до них долучаються і вже старші люди. Таким чином, паралельно діють як молодіжка, так і сімейно-спортивний клуб», – зауважив отець Валентин.

Молодіжні зустрічі відбуваються при храмі, де проходять заняття й у парафіяльній недільній школі. А спортивні ігри відбуваються у приміщенні ДЮСШ Луцького району, що розташована поруч зі Свято-Миколаївським храмом, а у теплу пору року – на спортивному майданчику в районі вулиці Львівської міста Луцька (поблизу ЗОШ №2).

Протоієрей Валентин Марчук також наголосив, що така діяльність для нього як священника і настоятеля парафії є дуже корисною та важливою.

«Наші парафіяни бачать священника не тільки у храмі як предстоятеля молитви та проповідника, не лише в олтарі та на амвоні. Вони можуть із ним поспілкуватися, бачать його на футбольному полі, у спортивному залі, в неформальній родинній атмосфері», – сказав отець Валентин Марчук.

Наразі молодіжка «Ніколас» налічує до 20 молодих людей, а учасниками сімейно-спортивного клубу є вже 40 чоловік.

Нагадаємо, протоієрей Валентин Марчук також виступає на футбольному полі за команду священників Волинської єпархії УПЦ «Покров».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні