20 березня - Світлана Колодязниця: як сьогодні зміцнити здоров'я

0
20 березня - Світлана Колодязниця: як сьогодні зміцнити здоров'я
20 березня за новим церковним календарем православні віряни згадують мученицю Фотину (Світлану) Самаряниню, Римську. У народному календарі - Фотинія Колодязниця.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 20 березня
- дощ іде - восени буде багато грибів;
- небо зоряне - тепло прийде нескоро;
- хмари йдуть проти вітру - чекай на швидкі опади;
- багато талої води - у травні буде багато трави.

Також цього дня спостерігали за птахами: якщо вони в'ють гнізда на сонячній стороні, то літо, найімовірніше, буде холодним.

Що можна робити 20 березня
У нас святу Фотинію шанують як святу Світлану. Вона - покровителька жіночого щастя і шлюбу, їй моляться про зцілення різних недуг, зміцнення віри і стійкості духу в складні моменти життя, захист від поганих думок. Фотинія також - заступниця дівчат з ім'ям Світлана.

У народі 20 березня особливо шанують колодязну воду - вважається, що вона цього дня стає цілющою. Свіжою водою з колодязя потрібно вмитися і попити її, щоб бути здоровим, а також окропити дім, щоб позбутися хвороб і привернути удачу.

Що не можна робити 20 березня
Серед заборон, що сьогодні не можна робити - сваритися, пліткувати, хвалитися, заздрити, засуджувати, відмовляти в допомозі, сумувати. Триває Великий піст 2024 року, тим, хто постує, в цей день належить сухоїдіння.

Народні прикмети радять сьогодні не готувати на вчорашній воді - підуть сили, тому краще набрати свіжої.

20 березня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександра, Василь, Віктор, Віссаріон, Герман, Іван, Клавдія, Максим, Марія, Мирон, Микита, Параска, Прасков'я, Світлана, Севастян, Сергій, Уляна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні