--> Що показали у луцькому виші на Дні відчинених дверей. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що показали у луцькому виші на Дні відчинених дверей. ФОТО

0
3
Що показали у луцькому виші на Дні відчинених дверей. ФОТО
У Луцькому національному технічному університеті відбувся День відчинених дверей.

Захід, до якого весь заклад готувався понад місяць, провели в суботу, 16 листопада. Про це йдеться на офіційному сайті ЛНТУ.

Ігри, роботи, тренінги, майстер-класи, перегони, сільгосптехніка, виставки, квадрокоптер, солодощі та безліч інших цікавинок представлено кафедрами Луцького НТУ на Дні відкритих дверей.

Привітав потенційних абітурієнтів та гостей заходу ректор Луцького НТУ Петро Савчук. Він наголосив на важливості обрання для навчання саме українського університету, адже нині вітчизняні ЗВО надають студентам якісну освіту, забезпечують хорошою практикою і дають потужний старт для кар’єрного просування.

«Я вам дякую за те, що сьогодні ви тут. Чому варто обирати саме українські виші?! Так, за кордоном вищий рівень життя, є доступ до сучасних технологій, але питання в тому, ілюзія зникне дуже швидко, і ви стикнетеся із реальними проблемами, які існують в тих чи інших країнах. Тому набагато важливіше і ефективніше закінчити український університет, хоча би на стадії бакалавра, а паралельно стажуватися, проходити семестрове навчання або ж взяти участь у програмі подвійного диплома та розвивати себе в Європі, у світі, проте мати можливість повернутися додому», – наголосив ректор.

Петро Савчук розповів молоді про можливості Луцького НТУ та закликав їх бути активними і сміливими, виважено підходити до вибору майбутньої професії і долучатися до великої «політехівської» родини.

Студентка магістратури Луцького НТУ, колишня очільниця Студентської ради Ірина Гаранчевська дала кілька порад школярам і закликала молодь не боятися нового та не бути пасивними, а навпаки, впевнено вступати в університет на улюблену справу, долучатися до студради і досягати власних мрій.

«Якщо ви не вирішили, ким стати, який університет обрати, на яку спеціальність вступити - не хвилюйтеся. Більшість абітурієнтів не впевнені у своєму виборі, і моя порада – визначайтеся із тими векторами, якими ви любите займатися», – каже спікер.

Про особливості вступної кампанії, перелік документів та термін їх подачі, розповіла школярам відповідальний секретар приймальної комісії Руслана Шульгач.

Гості заходу отримали можливість відвідати майстер-класи та тренінги. Відповідних локацій у Луцькому НТУ було вдосталь. Так, технологічний факультет представив наукові розробки, зокрема ультразвуковий вимірювач об’єму; мендусинський двигун; 3D-принтер та 3D сканер. Школярі мали можливість оглянути лабораторії та ознайомитися з різними видами обладнання.

Для тих, хто полюбляє напрям екології чи електроінженерії, в університеті підготували майстер-класи із випробування напругою та вимірювання параметрів мікроклімату; провели демонстрацію на яскравих дослідах основних законів електротехніки, а також тренінг із органічного землеробства.

Неординарні тренінги для молоді провели викладачі факультету бізнесу. Учні могли визначити власні лідерські здібності, продумати реалізацію бізнес-ідеї та дізнатися, як минає день з життя міжнародного економіста.

Науковці факультету фінансів, обліку, лінгвістики та права показали мультимедійні презентації, провели фінансову лотерею, майстер-клас «Експертиза грошей», психологічні тести на визначення лідерських якостей, правничу тренінг-гру та воркшоп «СОЦіоСтудія».

Захоплювала дух локація від машинобудівників, адже не усюди є можливість прокататися на тракторі, потужному квадроциклі, тим паче на баггі. У Луцькому НТУ таким шансом можна скористатися. Крім того, факультет запропонував до уваги гостей майстер-клас на сучасному швейному обладнанні, продемонстрував особливості лісознавства та навіть провів майстер-клас із оформлення кондитерських виробів.

Охочі пов’язати своє життя із комп’ютерними науками познайомилися із розробками студентів Луцького НТУ, а це робототехніка, система розпізнавання жестів і система безконтактного доступу, навчальна гра для вивчення мови програмування Java та навіть віртуальний 3D тур.

Для любителів військової справи у ЗВО діяла експозиція зброї, представлена кафедрою військової підготовки.

Серед технічних спеціальностей неабияку увагу гостей свята привернув факультет архітектури, будівництва та дизайну. На цих локаціях можна було спробувати усе, починаючи від управління квадрокоптером, закінчуючи боді-артом. Школярі відвідали архітектурну майстерню; здійснювали дослідження будівельних матеріалів та конструкцій; навчалися рисунку, живопису та композиції, пізнавали середовище скульптури та багато іншого.

«День відчинених дверей у Луцькому НТУ: це було дійсно креативно!
Дякую колегам, студентам і потенційним абітурієнтам!» – написав на своїй сторінці у фейсбуці ректор вишу Петро Савчук, розмістивши світлини із заходу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні