Під Луцьком – небезпечна велодоріжка. ВІДЕО

0
-6
Під Луцьком – небезпечна велодоріжка. ВІДЕО
Між містом Луцьк і селом Жидичин пролягає перша у Волинській області велодоріжка, покладена за межами міста.

Кілометрова смуга з бруківки розташована осторонь дороги, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Щоправда, до села вона не доходить, а обривається, впираючись у стіну кущів. Тому далеко не всі велосипедисти їздять нею, обираючи, натомість трасу з автомобілями. Кажуть, так навіть безпечніше. Бо, виїжджаючи з велодоріжки, щоразу є ризик втрапити під колеса машини.

"Мені зручніше з цієї сторони їхати, я бачу, як машини їдуть. А як тудою їдете, то не бачите? Не бачу, там можуть і туди виїхати, пару разів бачив, що виїжджають на доріжку. Тут не зручно зовсім, машин зовсім не видно", - розповідає Юрій Голозубов.

"Велодоріжкою я не їжджу, тому що вона мені незручна. По-перше, важко незручно розминатися з іншими велосипедистами, які їдуть тобі назустріч, по-друге, дуже незручно виїжджати отут в цьому місці на дорогу, тому що не видно машин, які їдуть тобі назустріч", - стверджує велосипедист Юрій Ричук.

Хоча свого часу доріжку проектували якраз для безпеки велосипедистів. А ще був масштабний план - прокласти веломаршрут навколо Луцька - від Жидичина до Прилуцького. Таким чином хотіли розвивати велотуризм біля обласного центру.

"Інтенсивність транспорту на відрізку дороги з Жидичина до Луцька є висока, як з точки зору автомобілістів, так і з точки зору велосипедистів. А в нічну пору у зв'язку з тим, що там немає вуличного освітлення, ділянка взагалі темна і велосипедисти, які там рухаються, їх практично не видно, і велика ймовірність і ризиковість травмування", - зазначає голова ГО "Спільна справа", колишня сільська голова Жидичина Юлія Дащук.

Зі слів активістки, спочатку планували зробити велодоріжки з обох боків дороги, однак грошей на це забракло. Відтак доріжку так і не дотягнули до Жидичина, та ще й зробили її - станом на зараз - тільки з одного боку дороги.

По суті зараз ця одностороння доріжка, шириною 1 метр і 75 сантиметрів виконує роль двосторонньої. Хоча за державними будівельними нормами двостороння доріжка мала б бути удвічі ширшою - 3 метри завширшки. Аби на ній могли безпечно розминутися зустрічні велосипедисти.

Тим часом у Волинській облдержадміністрації оголосили тендер на ремонт цієї дороги, яка веде від Луцька до Жидичина, і далі - до сіл Кульчин і Клепачів.

У тендері вказано: велолоріжку планують продовжити на ще 316 метрів. Відтак, проблема з небезпечними кущами, ймовірно, вирішиться: адже, аби прокласти доріжку, їх просто виріжуть.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні