У Рованцях - останні приготування до «Бандерштату». ВІДЕО

0
-8
У Рованцях - останні приготування до «Бандерштату». ВІДЕО
На території села Рованці біля Стиру проводяться останні приготування до триденного фестивалю "Бандерштат".

На краю села Рованці, де ще два тижні тому було некошене поле, у четвер, 2 серпня вже облаштовані сцени, стоїть огорожа, є душові кабіни та туалети. До старту фестивалю лишається менше доби, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

"Луцьком вже сновигають юрби фестивальників, я тут ходив по зустрічах. Вже правильна атмосфера формується у місті. Під'їжджають генератори, помаленьку починають встановлюватись точки фудкорту, бо "Бандерштат" - це не тільки музика, не тільки гутірки, але й можливість відпочити і гарно поїсти", - каже арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк.



Через Стир поряд з центральним пляжем встановили понтонний міст. До місця переправи його притягнули річкою за допомогою буксиру.

Цьогоріч зробили його з дерева, й до того ж - набагато ширшим, аніж торік. Організатори кажуть: такий міст безпечніший і зручніший. На обох берегах річки біля мосту чергуватимуть супроводжуючі, які будуть контролювати ситуацію.

"Минулого року у нас односторонній був рух. Тобто, двадцять людей заходили на територію фестивалю. А ще двадцять чекали. Тепер у нас двосторонній буде рух, тобто, люди можуть паралельно йти в обох напрямках", - каже Мартинюк.

До Луцька приїхали перші фестивальники. Частина з них вже встановили палатки і купаються у річці. Чекають, доки закінчиться облаштування території і їм дозволять оселитися у наметовому містечку.

Офіційний старт фестивалю - у п'ятницю, 3 серпня. У програмі - виступи гуртів "Оторвальд", "Без обмежень", "Плач Єремії", "Друга ріка". Окремо - акустична сцена, а також урбан-сцена для виступу гуртів, що грають важкий рок.

"Ми запрошуємо також лідерів суспільних думок на так звані гутірки - це зустрічі з цими людьми, де наші учасники можуть поспілкуватися, задати свої запитання на якісь актуальні теми. Ми об'єднали цього року ці гутірки із літературною сценою, яка також буде досить потужна, тому що у нас вже зараз є Любко Дереш, наприклад, Сергій Жадан", - розповідає прес-секретарка фестивалю Анастасія Передрій.

Як розповіли організатори, найактивнішими покупцями квитків стали не волиняни, а гості з сусідніх областей. Також частина фестивальників приїде зі східних регіонів країни і навіть з-за кордону. Триватиме "Бандерштат" з третього по п'яте серпня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні