Спека, музика, гутірки та величезне багаття: яким був другий день «Бандерштату». ФОТОРЕПОРТАЖ

0
-2
Спека, музика, гутірки та величезне багаття: яким був другий день «Бандерштату». ФОТОРЕПОРТАЖ
Другий день фестивалю "Бандерштат", що у селі Рованці під Луцьком, порадував відпочивальників виступами кількох письменників на гутірках, улюбленими гуртами та виконавцями, а на завершення дня - гігантською ватрою та піснями під гітару.

Нагадаємо, фестиваль українського духу "Бандерштат-2018" розпочався у п'ятницю, 3 серпня. У перший день фест зібрав 6 тисяч бандерштатівців, а наметове містечко налічувало близько 2 тисяч "польових домівок".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як під Луцьком відгримів перший день «Бандерштату». ФОТОРЕПОРТАЖ

Другий день "Бандерштату" був іще драйвовішим. Протягом дня фестивальники мали змогу поспілкуватись із письменником Любко Дерешом та Максом Кідруком, роздумувати над питанням "совка" із журналістом Сергієм Івановим, поговорити про націоналізм із нардепом та засновником полку "Азов" Андрієм Білецьким та почути важливі відповіді на питання щодо нападів на громадських діячів та самооборони від активіста і громадського діяча Сергія Стерненка.

До слова, на другий день фесту кількість бажаючих "потусити" на гутірках зросла у кілька разів. Хтось прийшов, аби справді послухати спікерів, а хтось - поспати у тіні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Репортаж з бандерівського раю, або «Ми волиняки нам усе до сраки»

Надвечір бандерштатівці почали "підтягуватись" поближче до сцен. Адже тут запалювали гурти "Біла вежа", білоруси із "NaviBand", оригінальні музиканти із гурту <О>. По-справжньому запалив публіку Сашко Положинський і "Тартак", адже фестивальники не соромились гоцати на повну під його пісні. А завершувала фестивальний день меланхолійна та ніжна Христина Соловій.

Згодом бандерштатівці, наспівуючи "І від його форте було мені п'яно..." та "Тримай мене міцно..." (пісні Христини Соловій - ред.), розбрелись у різні сторони: хтось у намет спати, хтось до величезного вогнища.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Три роки без світла: як живуть у хаті за сценою «Бандерштату»

Посиденьки біля вогню організували місцеві пластуни. І попри те, що на годиннику було близько 2 години ночі, чимало фестивальників зібралось аби посидіти біля вогнища та поспівати патріотичних пісень під гітару.

А попереду на всіх чекав третій день фесту...

Фото Ірини КАБАНОВОЇ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні