«Хлопці виглядали крутіше за бетменів, торів і суперменів, разом узятих», – спогади луцького активіста про Майдан

3
-3
«Хлопці виглядали крутіше за бетменів, торів і суперменів, разом узятих», – спогади луцького активіста про Майдан
Луцький активіст Богдан Климчук поділився одним із найяскравіших спогадів періоду Майдану, а саме тих днів, коли вже позаду були перші розстріли.

Події того часу він описав у Фейсбуці.

"Склалось так, що після розстрілів 18 числа, знайомі, які мали їхати зі мною потягом у Київ на Майдан, раптово передумали, і я їхав сам. Напередодні надійшла інформація, що тітушки почали відловлювати майданівців з вокзалу, тому ранок почався з бадьорої пробіжки Вокзальна-Хрещатик.

Прибігши до першої барикади біля ЦУМу, побачив палаючі Профспілки і пару сотень втомлених нічною баталією протестувальників. Перша думка: "Чому нас так мало? Чи приїде ще хто?"

Через мить прибуває автобус із львівськими номерами, з якого, немов супергерої з якогось марвелівського фільму, почали виходити хлопці. У касках, в чорних броніках, захистом на ногах і палками, вони виглядали крутіше за Бетменів, Торів і Суперменів, разом узятих.

Зустрів тоді кожного з них потиском руки, а їх міміка та готовність до найгіршого в очах залишиться найяскравішим моїм спогадом тих днів. Мабуть, у той момент найбільше в житті був гордим бути українцем.

Далі я пішов шукати усе, що горить, аби беркутня не змогла загасити вогонь останньої барикади. Дров у центрі Києва ніде не було, але я побачив старенькі дошки за якоюсь огороженою сіткою державною будівлею.

Не довго думаючи, почав витягати найдовшу дерев’яку. І тут раптом до мене виходить переляканий міліціонер з вигуком: “Шо дєлаєш?”.

Відповідаю: “Дошку беру”, - і мовчки перелажу через паркан.

Як виявилось пізніше, я тоді заліз на територію Шевченківського райвідділка міліції.

Ввечері, наносившись і накидавшись бруківки, я задрімав під “йолкою”. Прокинувся від того, що хтось мене накриває ковдрою. Доброю феєю виявилась однонога бабуся з Франківщини, яка гордо сказала, що хоч і на протезі, але буде боротись скільки зможе.

Згодом вийшли на зв’язок побратими з 35-ї сотні Самооборони, і ми вчергове зайняли “м’які” коридори Міністерства аграрної політики.

А що вам найбільше запам'яталось з Майдану?" - написав Богдан Климчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хлопці і де ви усі тепер чому нами керують Бариги і Мудаки?
Відповісти
А толку. Не з тими воювали. краще Яник би залишився.
Відповісти
Це чмо так воювало? Не сміши мене
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні