--> Судять волинянина, який у вазонах вирощував канабіс | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Судять волинянина, який у вазонах вирощував канабіс

1
9
Судять волинянина, який у вазонах вирощував канабіс
В Іваничівському районному суді відбувся розглядали кримінальне провадження за обвинуваченням у виготовленні та збуті наркотичних засобів мешканця Нововолинська Вадима Л.

Засідання відбулося 15 лютого під головуванням судді Ігоря Нєвєрова, - пише БУГ.

Згаданий нововолинець вдома та в орендованому приміщенні на території розважального закладу у звичайних вазонах вирощував елітні сорти канабісу, а потім їх продавав у своєму місті та на території Іваничівського району.

Нагадаємо, оперативники затримали його 5 квітня 2017 року.

Чоловіку інкримінували незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. За це йому “світить” до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Справу розглядають у Іваничівському районному суді.

Під час засідання 15 лютого суддя та сторони процесу заслухали свідка – мешканця Іваничівського району, у котрого обвинувачуваний у злочині орендував приміщення каналізаційно-насосних станцій в селі Литовеж, де були виявлені наркотичні засоби.

За його свідченнями про вирощування канабісу в приміщенні, яке надавав у користування, чоловік не знав. Він розповів, що обвинувачуваний біля станції облаштував майданчик для пейнтболу та попросив надати будівлю з метою збереження свого інвентарю.

Свідок розповів, що сім’ю Вадима Л. знав як благополучну, тому дозволив користуватися приміщенням, за оренду якого плати не брав. Обвинувачуваний натомість виконав певні ремонтні роботи у ньому.

У згадане місце власник майна навідувався рідко. Двері замикалися на ключ, тому за відсутності Вадима Л. увійти всередину не міг.

Коли на території насосної станції з’явилась теплиця, великого значення цьому не надав, оскільки поруч знаходяться дачі, де люди часто таким чином вирощують городину.

Нагадаємо, що під час санкціонованих обшуків за місцем проживання волинянина та на орендованій ним території розважального закладу міста правоохоронці знайшли та забрали обладнання, спеціально пристосоване для вирощування рослин канабісу елітних сортів, а також нарковмісні рослини цього виду, психотропну речовину амфетамін та висушену марихуану.

У залі суду заслухали двох осіб, які були залучені правоохоронними органами до закупки наркотичної речовини у Вадима Л.

Попередньо прокурор відділу Волинської обласної прокуратури Олександр Кравчук клопотав, аби провести допит у спосіб, що унеможливлює ідентифікацію, та допитувати свідків з приміщення, що розташоване за межами Іваничівського суду із використанням технічних засобів з метою унеможливлення ідентифікації голосу.

Суддя задовольнив клопотання і після технічної перерви присутні на відкритому засіданні заслухали залегендованих (які погодилися давати свідчення у справі під вигаданими іменами) свідків, що під час допиту перебували у Нововолинському міському суді. Вони зокрема розповіли, як здійснювалася оперативна закупка, під час якої кожен з них придбав наркотичні речовини – канабіс та амфетамін.

Ігор Нєвєров зачитав клопотання дружини обвинувачуваного щодо скасування арешту майна (автомобіля), накладеного під час досудового слідства. Жінка пояснила, що авто належить не обвинувачуваному, а їй, та придбане за кошти її матері.

Прокурор натомість наголосив, що автомобіль використовувався для перевезення наркотичних засобів Вадимом Л. У результаті суддя відмовив у задоволенні клопотання.

Наступне засідання відбудеться 4 квітня у приміщенні Іваничівського районного суду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чим алкоголь відрізняється від наркоти? Це одне і теж, навіть гірше.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні