У 2017 році на Волині об’єдналося найбільше громад

0
1
У 2017 році на  Волині об’єдналося найбільше громад
Минуло року на Волині об’єдналося 25 громад. Це найбільше в Україні.

На сорока п’яти відсотках території області уже створені громади. Загалом їх сорок, - про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«У 2015 році на Волині було створено 5 громад, у 2016 році - 10. Найпліднішим став 2017 рік, адже створено 25 територіальних громад» - розповіла експерт з питань децентралізації Оксана Урбан.

Також додала, що у 2017 році розпочато процес об’єднання Липинської, Торчинської та Підгайцівської ОТГ. У Камінь-Каширському районі відбувається об’єднання Тоболівської громади.

Найменша Смолигівська громада поки що є найбагатшою. Експерти кажуть, що у 2018 році ситуація зміниться. Найбільш прибутковою буде створена у жовтні минулого року − Боратинська ОТГ.

Уже зараз громади активно обговорюють подальше приєднання сіл та міст.

Нагадаємо, що депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський вважає, що децентралізація – одна з найважливіших українських реформ, однак обласна влада недостатньо їй сприяє.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні