Європарламент визнав децентралізацію однією з найуспішніших реформ в Україні

0
-9
Європарламент визнав децентралізацію однією з найуспішніших реформ в Україні
Європейський парламент більшістю голосів схвалив Доповідь щодо імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС, у якій однією з найуспішніших реформ визнано децентралізацію.

Пише Укрінформ.

Як зазначається, у документі йдеться про досягнутий прогрес у сфері реформ та у виконанні Угоди, а також надаються рекомендації щодо подальших напрямів співпраці.

«Європарламент вітає досягнення України у проведенні реформи децентралізації та розширенні можливостей місцевої влади, що є однією з найуспішніших реформ на сьогодні; визнає підтримку U-LEAD та формування більше 1000 територіальних громад; позитивно оцінює кроки прийняті з метою децентралізації державної влади та бюджетів через затвердження нормативно-правових актів та їх практичного впровадження; закликає Європейську комісію уважно вивчити успішні практики реформи децентралізації в Україні та розглянути їх практичне впровадження в інших державах», – йдеться у доповіді.

Своєю чергою міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив: «Підтримка та поглиблення співпраці з Європейським Союзом є пріоритетним завданням Мінрегіону. Вітаємо заклик Європарламенту до вивчення нашої реформи децентралізації та застосування її найуспішніших практик в інших державах. Мінрегіон сприятиме її популяризації та готовий надати консультативну підтримку щодо особливостей впровадження».

З повним текстом резолюції Європаламенту можна ознайомитися за посиланням.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні