На міський бюджет Луцька уряд хоче «перекинути» пільги

0
0
На міський бюджет Луцька уряд хоче «перекинути» пільги
Проект бюджету 2018 року передбачає передачу 70 мільйонів гривень пільг по ЖКГ міському бюджету.

Про це під час оперативної наради у Луцькій міській раді заявив в. о. міського голови Григорій Пустовіт, - пише Вголос.

«Проект бюджету 2018 року – це знищення місцевого самоврядування. Бо якщо органам делегуються якісь повноваження, то їм треба нові ресурси. Нам же передають оплату пільг на ЖКГ – це 70 млн гривень. А взамін дають 5% видобутку нафти і газу. Для Луцька це нічого. І ще передається податок на аграрних виробників», - повідомляє Григорій Пустовіт.

Пустовіт зазначив, що з міського бюджету уряд забирає 70 млн гривень. «Якби в нас було Абу-Дабі, то було б нормально. Але ми не ОАЕ. Нафти і газу у нас немає», – наголосив він.

Також він поскаржився, що уряд постійно намагається перекласти свої функції з фінансування на місцеве самоврядування.

«З луцького бюджету забирають гроші і передають у бюджети, які є збитковими. У цьому році 16 мільйонів гривень забрали, а наступного року хочуть 47 мільйонів гривень. Місцеві бюджети виділяють більше коштів, ніж отримують. Для нас великим навантаженням стала передача пільг по перевезеннях. Хоча ми з цим впоралися», - продовжує Пустовіт.

«На нас поклали придбання путівок, ремонт, послуги зв'язку. Але цього виявилося замало. І вирішили додати ще більше навантаження. Я просив би нардепів не голосувати за бюджет, в якому ігноруються інтереси місцевого самоврядування», - резюмує він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні