Відома українська акторка розповіла моторошні спогади про життя в окупації

0
Відома українська акторка розповіла моторошні спогади про життя в окупації
Анастасія Пустовіт є акторкою театру та кіно, а також волонтеркою. На самому початку великої війни вона разом зі своєю сім'єю опинилася в окупації.

Про це пише 24 канал.

Анастасія Пустовіт пережила окупацію
Акторка зізнається, що їй з сім'єю просто пощастило, адже поряд з ними був російський офіцерський склад, а не звичайні мобілізовані, які тим часом ґвалтували, вбивали та чинили насилля над людьми у Бучі. Тому Анастасія дозволила собі бути доволі принциповою з окупантами, впевнено відповідаючи на їхні закиди.

Однак тепер акторка зізнається, що вона поводилася так сміливо лише тому, що про жахи, які відбувалися зовсім поруч, вони на той момент ще не знали.

"З доступом до інформації було туго, зв'язок зник десь після 26-го. Вони ж били по вишках. Російські військовослужбовці прекрасно знали, що роблять. Коли вони дізналися, що у нас лишився газ, прийшли й перебили трубу. Коли знайшли неробочу маленьку електростанцію, розстріляли й ту", – розповіла Анастасія.

Акторка казала, що вони навіть не розуміли, що перебувають в окупації, адже тоді такими термінами ще не оперували.

Анастасія зізналась, що про усі жахи, які відбувались, вкрай важко згадувати, адже бачили вони дуже багато. Однак усе пережите глибоко закарбувалось в пам'яті та тепер має свої наслідки.

"Страшно, коли ти бачиш людину і через пів години дізнаєшся про її смерть", – поділилась Пустовіт.

Анастасія Пустовіт волонтерить з першого дня
Попри окупацію, Анастасія не дозволила собі сидіти, склавши руки, й з першого дня почала допомагати. Цим акторка займається і по сьогодні. Зараз інстаграм сторінка Пустовіт зовсім не виглядає так, як в інших блогерів. Акторка використовує свою медійність виключно для допомоги тим, хто цього найбільше потребує.

"Волонтерити ми почали з першого дня. Збирали кошти херсонцям, допомагали Антонівці. Потрібен був одяг, медикаменти, засоби гігієни. Дали оголошення в соцмережах, почали зносити речі, продукти та інше. Машинами відправляли в Бучу, Ворзель, намагалися пробитися в Бородянку, але в певний момент злякалися, бо там вже було гаряче. Ми зрозуміли, що кільце стискається і колись вони (окупанти, – 24 Канал) прийдуть до нас, – ділилась Анастасія.

Акторка організовує великі збори, закупляючи на ці кошти все необхідне для хлопців і дівчат на фронті. Зізнається, охоче пішла б також воювати, утім, коханий, який служить у ЗСУ з перших днів повномасштабної війни, відмовляє Анастасію та просить залишатись корисною на своєму місці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні