Волинський суддя може зайняти посаду у Верховному Суді

1
1
Волинський суддя може зайняти посаду у Верховному Суді
Суддя з Волині серед переможців конкурсу у Верховний Суд.

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) оголосила рейтинг кандидатів у новостворюваний Верховний Суд, - повідомляє прес-служба "Чесно".

За результатами конкурсу, проведеного ВККС, переможцями конкурсу є 120 кандидатів, 80% з яких є діючими або колишніми суддями.

Майже 40% переможців конкурсу у Верховний Суд - представники регіонів України, серед яких діючі або колишні судді, адвокати та науковці.

Суддя Апеляційного суду Волинської області Віктор Стрільчук увійшов до числа переможців конкурсу. Це означає, що він може стати новим суддею найвищої судової інстанції. Після того, якщо такий склад затвердить Вища рада правосуддя. Вона за рекомендацією ВККС має подати на підпис Президенту остаточні списки кандидатів.

Втім ВРП має шанс вплинути на склад списку та вилучити з нього недоброчесних кандидатів.

Відповідно до закону Вища рада правосуддя має право відмовити у внесенні подання Президенту про призначення кандидата суддею у випадку обґрунтованого сумніву в його доброчесності і професійній етиці або якщо його призначення негативно вплине на рівень довіри до судової влади.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Один з найкращих і найдостойніших суддів. Вітаю. Але. Один в полі не воїн.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні