У волинському селі переселенці з Криму організували перший етнофестиваль

3
-3
У волинському селі переселенці з Криму організували перший етнофестиваль
Співи, танці та феєрверк: у селі Дольськ Турійського району організували етнофестиваль "Єдина родина". Організаторами стали Валерій Поліщук і Геннадій Чудновець - переселенці з Криму.

У Дольську переселенці з часом стали... фермерами. Їхню розсаду навесні розкуповує вся округа. А етнофестиваль «Єдина родина» став заходом, який найперше «розворушив» село, - пише газета "День".

Святкування заплановане на суботу, 8 липня.

Валерій і Геннадій зуміли залучити до його проведення численних спонсорів, серед яких агропідприємства «Перлина Турії», «Ратнівський аграрій», «Волинь-агро». Перед фестивалем організатори розчистили знамените місцеве Дольське озеро і сто метрів пляжу.

На відкритті фестивалю планують запустити із середини озера 800 кульок, надвечір - святковий феєрверк, котрий також піде в небо із середини озера.

Сцену ж виділила громадська організація «Волинські патріоти», вона ж оплачує і автобус, який возитиме усіх бажаючих побувати на етнофестивалі з Турійська у Дольськ.

На фестивалі буде дискотека для молоді, діятиме дитяче містечко, відбудуться майстер класи, свої вироби представлятимуть народні умільці. Гостей розважатимуть 250 учасників фольклорних колективів.

«Етнофестиваль – це дуже цікаво, - каже Валерій, - але головне, що змогли згуртуватися громадою. Люди спочатку були байдужі, дехто оцінював, а що ж ми на тому заробимо, хоча насправді ми тільки витратимо. Ці люди перестають бути спостерігачами, беруть активну участь в організації свого ж дозвілля, розвитку села. Ми гостям фестивалю, його учасникам покажемо не тільки облагороджене Дольське озеро. Маємо ще чотири озера: Горожене, Святе, Бабине і Мішне. Недалеко озеро Сомин, з такою ж чистою водою. Ми хочемо, аби про Волинь знали, що тут не тільки Світязь, а й Дольськ, який має всі перспективи стали курортною зоною».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Був там,озвучка нікудишня,а загалом атмосфера святкова!
Відповісти
Був там,атмосфера свята чудова,але озвучка нікудишня,з такою кількістю колонок...
Відповісти
Просто супер
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні