Батьки луцьких «тітушок» погрожували журналістам

2
-2
Батьки луцьких «тітушок» погрожували журналістам
Батьки хлопців, які приходили до стін Луцької міської ради 6 червня, погрожували журналістам.

Зокрема, батьки вимагали «зняти» незручний матеріал про їх дітей, які «засвітилися» в об’єктивах журналістів у публічному місці, - інформує Район.Луцьк.

Нагадаємо, видання зібрало світлини та відеоматеріали з тих подій й ідентифікувало особи трьох молодих лучан, які з невизначеною метою знаходилися біля міськради з самого ранку.

У п'ятницю, 9 червня, мати одного з хлопців, Максима Петрощука, прийшла до редакції Район.Луцьк, аби вступитися за свого сина і змусити журналістів зняти резонансний матеріал. Прийшов також і батько іншого молодого чоловіка, Антона Гаїнського.

Батьки молодиків кажуть, що їх діти просто гуляли біля міської ради, причому, ніяких грошей вони не отримували за це. А журналісти, на думку батьків, «провокували» хлопців камерами.

Виданню батьки погрожували «піти з цим матеріалом в прокуратуру» і змусити нести відповідальність, а також чинили психологічний тиск. На пропозицію подати публікацію з позицією молодих людей, де б вони могли пояснити, що робили під стінами міськради, відповіли відмовою.

У свою чергу, нагадуємо громадянам, що статтею 171 Кримінального кодексу встановлено відповідальність за умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Такі діяння караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою, - карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Також нагадуємо, що цензура в Україні і втручання у професійну діяльність працівників ЗМІ заборонені.

До слова, відкрите фотографування та знімання на відеокамеру в громадських місцях є абсолютно законними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які батьки,такі й діти...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні