Скільки росія захопила територій України у 2024 році

0
Скільки росія захопила територій України у 2024 році
У вівторок, 2 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що окупаційні війська захопили близько 400 квадратних кілометрів території України за перші три місяці 2024 року.

Про це пише Уніан.

Як зазначають аналітики Інституту вивчення війни, швидкість просування противника не обов’язково відображає ширші перспективи російського наступу через вплив на це затримок допомоги від США.

"Шойгу заявив під час селекторної наради з російським військовим керівництвом 2 квітня, що з початку 2024 року російські війська захопили 403 квадратних кілометри території України. ISW спостерігала лише візуальні докази, які дозволяють ISW підтвердити, що російські сили захопили приблизно 305 квадратних кілометрів у період з 1 січня по 1 квітня 2024 року", - йдеться у звіті американських аналітиків.

Інститут вивчення війни додає, що нестача запасів змушує Україну економити боєприпаси та приділяти пріоритет обмеженим ресурсам для критичних ділянок фронту. Однак водночас зростає ризик російського прориву в інших, менш забезпечених секторах. На фронті панує більша нестабільність, ніж здається, дивлячись на відносно повільний темп просування росіян.

"Обмеження матеріальних засобів України також пропонують російським силам гнучкість у тому, як вони проводять наступальні операції, що може призвести до з’єднання та нелінійних можливостей для російських сил отримати значний оперативний успіх у майбутньому", - резюмували експерти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні