Стало відомо скільки військових рф знаходиться на сході України

0
Стало відомо скільки військових рф знаходиться на сході України
Росія кинула на фронт частини нової 25-ї загальновійськової армії.

Зараз окупанти завершили своє укомплектування, їхня кількість складає 17 тис. військових. Про це "24 Каналу" повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, зараз 25-та загальновійськова армія ворога розгорнута у районі Кремінної.

"Якщо говорити про озброєння та військову техніку, то вони мають на озброєнні і танки, і артилерію причіпну та самохідну. Мають танки Т-72, мають і застарілі зразки озброєння типу МТ-ЛБ, БМП-1 та інше", - розповів він.

Військових для цієї армії набирали у районах Поволжя, Уралу, Сибіру. Вони дуже погано підготовлені, бо окупантів заманювали на контракти, трохи показували військову справу та без досвіду участі у бойових діях відправили на фронт в Україну.

Євлаш зазначив, що бойовий дух загарбників у кожному підрозділі різний. Є окремі підрозділи, які трохи більше підготовлені, але загалом інтенсивність та постійність ведення вогню ЗСУ понижує мотивацію ворога. Бувають і випадки дезертирства.

"Нещодавно до нас надійшло відео з Бахмутського напрямку, де окупанти жаліються на те, що поблизу Кліщіївки працюють два наші Leopard, постійно завдають артилерійського вогневого ураження, а у них "такі маленькі сили", вони "не мають, чим наступати", - розповів речник.

Крім того, окупанти бачать ставлення своїх командирів до них. Вони використовують загороджувальні загони, щоб вояки не втікали з позицій, використовують жорсткі каральні міри.

"Наприклад, якщо людина відмовляється вирити окоп на три метри за годину, то вони просто забивають її палицями. Тому звичайно, морально-психологічний стан цих воїнів залишається на досить невисокому рівні", - зауважив Євлаш.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні