РФ хоче «узаконити» окуповані території України, - ISW

0
РФ хоче «узаконити» окуповані території України, - ISW
Деякі прокремлівські міжнародні гравці намагаються узаконити російську окупацію України. Вони зображують Росію "визволителькою" та "законним правителем" українських територій.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише gazeta.ua.

При цьому сам агресор продовжує вербувати українців на захоплених територіях до лав ЗС РФ, видаючи їм російські паспорти з "привілеями".

Аналітики нагадують, що 4 січня кремлівський диктатор Володимир Путін підписав указ, який спрощує процедуру набуття громадянства РФ для деяких українців.

Так, громадяни України, які народилися і постійно проживали в Криму чи Севастополі до незаконної анексії півострова Росією 18 березня 2014 року, "мають право подати заяву на отримання російського громадянства". Указ також полегшує процес отримання громадянства РФ для громадян Іраку, Сирії, Афганістану та Ємену, які народилися в РРФСР і мали радянське громадянство.

Таким чином російська влада планує мобілізувати українців, які проживають на тимчасово окупованій території, та, можливо, іноземних громадян у РФ.

Український Центр національного спротиву 4 січня зазначив, що російські військкомати на окупованій частині України планують вимагати від 17-річних українців зареєструватися на військову службу в ЗС РФ, починаючи з березня 2024 року.

А міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що загарбники на Запоріжжі вже складають список громадян України, які підлягають призову на військову службу. Зокрема тих, які досягли 17 років. За його словами, окупанти обіцяли дати призовникам гроші та невказані соціальні пільги в обмін на службу.

Перед цим, 3 січня, так звана італійська Російська культурна асоціація Емілії-Романьї оголосила, що 20 січня проведе в Модені (Італія) виставку, присвячену "відновленню" окупованого Маріуполя після "звільнення" Росією "міста-мученика" від "київської хунти".

На цьому цинічному заході виступлять посол Росії в Італії Дмитро Шодін та інші прокремлівські діячі. Асоціація заявила, що її місією є "сприяння" російсько-італійським геополітичним відносинам та економічній інтеграції, підтримка інтеграції "євразійського простору" та поширення російської культури в Італії.

Ця організація вже проводила місцеві виставки у співпраці з російськими регіональними чиновниками, а її колишній президент Стефано Бонілаурі виступав як хибний незалежний спостерігач на незаконних, підтримуваних Росією парламентських виборах у Південній Осетії в 2019 році.

Таких самих "незалежних спостерігачів" Росія використала, щоб заявити, що її незаконні вибори на окупованій частині України "легітимні". Тепер Кремль використовуватиме цих проросійських гравців на міжнародному просторі для поширення своїх наративів про хибну легітимність російської окупації України.

Офіційний представник МЗС України Олег Ніколенко засудив захід цієї "культурної асоціації" в Італії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні