У Чорнобилі камера зафіксувала птаха, який схожий на привида. ФОТО

0
У Чорнобилі камера зафіксувала птаха, який схожий на привида. ФОТО
У Чорнобильській зоні відчуження живе багато видів птахів, яких фіксують фотопастки. Наприклад синиця чубата з’явилась в об’єктиві на кілька секунд, через що світлина вийшла розмита, а пташка була схожа на привида.

Про це повідомили в пресслужбі Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Фахівцям знадобився час, щоб ідентифікувати її.

"І не здогадаєтесь, що то за тваринка заглядає в об’єктив фотокамери: через близьке й нечітке зображення її справді важко ідентифікувати. Може, то гусак з характерним дзьобом чи якась молода чепура? А – ні. Тут хтось чубатий. Як виявилось, це – невеликий і моторний птах з родини синицевих – синиця чубата, на голові якої, дійсно, є чорно-білий чубчик, завжди піднятий догори", – розповіли фахівці.

У Заповіднику зазначили, що ця пташина вміло полює на численних повзаючих і літаючих комах, на павуків, а також вміє діставати з-під кори різноманітних личинок.

"Тому не дивно, що вона заглянула й до фотопастки: раптом і там зачаїлась якась дрібна живність", – резюмували у пресслужбі.

Синиця чубата – невеликий птах родини синицевих. Характерний мешканець хвойних лісів. В Україні осілий, кочовий вид. Дорослий птах від решти синиць відрізняється довгим "чубом", а молодий – тим, що пера верху голови з білою верхівкою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні