Папа Римський розповів, хто ще окрім рф розпалює війну в Україні

0
Папа Римський розповів, хто ще окрім рф розпалює війну в Україні
Папа Римський Франциск зробив неоднозначну заяву з приводу війни в Україні. На його думку, конфлікт розпалює не лише Російська Федерація, а ще декілька зацікавлених в цьому "імперій", пише УНІАН.

Про це понтифік заявив в інтерв'ю італійсько-швейцарському телебаченню RSI. Папа Римський вважає, що до війни в Україні причетна не тільки Росія: вона також йде на користь інтересам "інших імперій", цитує видання Reuters.

Він висловив готовність особисто поговорити з президентом Росії Володимиром Путіним для того, щоб врегулювати ситуацію та досягти миру, пише видання.

Також Франциск не виключив своєї майбутньої відставки. За його словами, це можливо в разі, якщо він відчує втому та втратить здатність керувати Римсько-католицькою церквою.

"Втома, яка не дозволяє вам бачити речі чітко. Відсутність ясності, знання того, як оцінювати ситуації", - пояснив він.

Франциск додав, що наразі йому "трохи соромно" очолювати Римсько-католицьку церкву на інвалідному візку - ним понтифік змушений користуватися через проблеми з коліном.

Як відомо, його попередник Папа Римський Бенедик помер 22 грудня 2022 року від хвороби - він подав у відставку у 2013 році за станом здоров'я та став першим Папою, який вчинив так, за 600 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні