--> Верховна Рада узаконить працю фрілансерів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Верховна Рада узаконить працю фрілансерів

1
3
Верховна Рада узаконить працю фрілансерів
Уряд схвалив законопроєкт, який регулює нестандартні форми трудових відносин. Документ пропонує ввести для фрілансерів мінімальну кількість оплачуваних годин і регулює режим роботи.

Інформує НВ.

Кабінет міністрів України на засіданні 24 лютого схвалив законопроєкт про врегулювання нестандартних форм трудових відносин. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

У Мінекономіки відзначили, що зараз оформлення роботи відбувається в основному за цивільно-правовими договорами, а особи, які виконують такі роботи, позбавлені прав і гарантій, встановлених трудовим законодавством.

«Запропонований законопроєкт створює зручний механізм легалізації праці фрілансерів, що сприятиме посиленню їх соціально-трудового захисту і збереже мобільність працівників., - зазначив заступник міністра економіки Ігор Дядюра.

Документ пропонує запровадження нової особливої форми трудового договору - трудового договору з нефіксованим робочого часу. Відзначається, що сторони договору зможуть визначати необхідність і час притягнення працівника до завдань, обсяг роботи і режим її виконання. При цьому оплата праці відбувається виключно за той час, коли робота фактично виконується.

Відзначається, що згідно з такою угодою працівник отримає всі права і гарантії передбачені трудовим законодавством. У тому числі йдеться про належне режимі роботи, часу відпочинку, порядку прийняття на роботу і звільнення, а також - із зарплатнею.

Також законопроєкт передбачає гарантоване мінімальну кількість оплачуваних годин на місяць.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Узаконить?! А до цього це було незаконно???
Сприяє захисту фрілансерів?! Ну треба ж, як вони переживають за фрілансерів...
Правильно читати "уряд хоче контролювати і обкладати податками"! То отак і потрібнот прямо написати, а не займатись очкозамилюванням
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні