У селі на Волині збирали позачергову сесію, щоб залишити амбулаторію

0
0
У селі на Волині збирали позачергову сесію, щоб залишити амбулаторію
Депутати Сокілської сільської ради надали в оренду частину приміщення сільської ради для розміщення Сокілської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Згідно з документом, який ухвалили 26 грудня на позачерговій сесії сільської ради, медзаклад розташують у селі Сокіл Рожищенського району до 30 червня 2020 року.

Про це пише Район.Рожище.

На вимогу громади та за зверненням депутатів, яке ініціювала депутатка Надія Сасовська, 26 грудня скликали позачергове засідання сесії, адже на черговій сесії, яка відбулась 23 грудня, не вистачило голосів, аби залишити медзаклад у селі.

Представники громади чекали своїх обранців у приміщенні сільської ради з 12:00. Близько 15:00 сесія розпочалася.

На запрошення громади приїхала також головна лікарка Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги Леся Басалик.

Вона виступила перед громадою, пояснивши, що від 1 січня 2020 року юридичних підстав для розміщення амбулаторії у селі Сокіл не буде. Тому, якщо оренду приміщення не погодять, вирішуватиметься питання перенесення медичного закладу у приміщення Рожищенського центру ПМСД.

«Ми не матимемо повного юридичного права тут перебувати, тому муситимемо звідси піти, якщо договору про оренду не буде», – сказала посадовиця.

У жовтні цього року Сокілська амбулаторія отримала акредитацію на три роки, тому має право на існування й надання медичної допомоги.

На позачерговій сесії Сокілської сільсько ради депутати більшістю голосів дали в оренду приміщення площею 42,8 метри квадратних для потреб медзакладу.

У приміщенні сільської ради Сокілська амбулаторія знаходиться із серпня 2019 року. Така потреба виникла через непридатність колишнього приміщення, звідки медзаклад мусив виїхати.

Із сімейним лікарем Сокілської амбулаторії Валентиною Ласкавою декларації заключили понад 1800 пацієнтів.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні