--> Як у Луцьку ліцеїсти присягалися. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як у Луцьку ліцеїсти присягалися. ФОТО

0
4
Як у Луцьку ліцеїсти присягалися. ФОТО
Майже пів тисячі учнів обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні прийняли присягу.

Урочистий захід відбувся у день захисників України та свято Покрови на Театральній площі Луцька.

За словами керівника ліцею Павла Боснюка, у центрі міста прийняли присягу 451 учень навчального закладу.

«Цього року ліцей випустив 324 вихованців, 168 з них стали курсантами вищих навчальних закладів сектору оборони та національної безпеки. Серед ліцеїстів понад 200 учнів – діти, батьки яких є або були учасниками бойових дій на сході, – зазначив Павло Боснюк. – Понад 600 випускників ліцею зараз виконують службовий та громадянський обов’язок, захищають цілісність, незалежність і суверенітет України в Операції об’єднаних сил на сході держави».

Загалом, ліцей випустив понад 3 тисячі дітей, з яких більше двох тисяч випускників присягнули на вірність українському народу і обрали майбутньою професією військову справу.

На святкуванні був присутній народний депутат України В'ячеслав Рубльов. Він привітав ліцеїстів зі святом та побажав, аби ніхто з них не дізнався що таке війна.

«Я вірю в те, що у нас в країні запанує мир і ваша професія буде лише запобіжником для кожного з нас, – зазначив нардеп. – Я мрію про те, аби в той день, коли ви закінчите цей навчальний заклад, буде таким же сонячним, але вже без війни і щоб вам не довелося захищати Україну зі зброєю в руках на фронті».

Крім того, за свою працю керівник ліцею Павло Боснюк отримав з рук радника гетьмана Українського реєстрового козацтва Івана Степка відзнаку Українського реєстрового козацтва другого ступеня – срібний козацький хрест.

Іван Степко зазначив, що цю нагороду отримали багато воїнів АТО, учасників бойових дій та ті українці, які долучилися до виховання молодого покоління та продовжують славні традиції українського козацтва.

Під час урочистостей для гостей свята ліцеїсти демонстрували не тільки навички рукопашного бою та самооборони, а також співали патріотичних пісень.

По закінченню свята учні ліцею пройшли ходою центральними вулицями Луцька.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні