Реформа мистецьких шкіл: чи хочуть змін вчителі Луцька

0
1
Реформа мистецьких шкіл: чи хочуть змін вчителі Луцька
У Луцькій міській раді обговорили нову реформу Міністерства культури.

Про це стало відомо у середу, 29 травня, на засіданні чергової 57-ї сесії міськради.

Зокрема, радник міського голови Ігор Поліщук запропонував проголосувати за проект рішення про звернення до Верховної Ради та Кабміну щодо нової реформи Міністерства культури.

За його словами, педагоги луцьких музичних шкіл вкрай незадоволені новою реформою мистецької освіти, прийнятою Міністерством культури.
Ігор Поліщук поінформував, що в рамках реформи у дітей зменшиться кількість уроків та час, відведений на заняття.

«Тобто дитина прийде на урок, зніме верхній одяг, дістане ноти і все урок закінчиться. Навчання не може проходити 25 хвилин», – сказав Поліщук.

Реформа, на думку радника міського голови, вплине й на роботу викладачів, адже їм зменшать кількість уроків.

«Тобто професіоналам, які віддали своїй роботі все життя, зменшать кількість годин, вріжуть заробітну плату. До того ж, згідно з реформою, викладачам ставитимуть оцінки за конфліктність. Це неприпустимо», – сказав Поліщук.

Так, обранці громади проголосували за цей проект рішення, а відтак звернення із підписами діячів культури міста, викладачів та батьків вихованців музичних шкіл надішлють до Верховної Ради та Кабміну.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні