--> Українським вчителям закупили більше ноутбуків, ніж планувалося | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українським вчителям закупили більше ноутбуків, ніж планувалося

1
0
Українським вчителям закупили більше ноутбуків, ніж планувалося
Завдяки проєкту "Ноутбук кожному вчителю" придбали понад 62 тисячі ноутбуків для шкіл. Хоча спочатку планувалося, що педагоги отримають 60 тисяч ноутбуків.

Джерело: телеграм-каналСергія Шкарлета.

Міністр освіти Сергій Шкарлет наголосив, що завдяки командній співпраці МОН, Мінцифри та СБУ процес закупівлі ноутбуків для вчителів був максимально прозорим.

Середня вартість одного ноутбука склала 17,8 тисячі гривень. Дивіться перелів, скільки ноутбуків отримали педагоги в кожній області – за посиланням.

За планом, 60 тисяч ноутбуків мали отримати 24 області та 10 районів Києва за рахунок субвенції та співфінансування від кожної з областей. Але вдалося закупити 62 674 ноутбуки.

Спільними зусиллями за короткий проміжок часу нам вдалося не просто забезпечити комп’ютерною технікою чимало вчителів, а й перевиконати план. Я впевнений, що це лише початок,
– заявив Шкарлет.

Додамо, що на проєкт "Ноутбук кожному вчителю" з держбюджету виділили 980 мільйонів гривень. Придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних шкіл та використовуються виключно для організації навчання.

Ноутбуки оснащено всім необхідним для дистанційної роботи вчителя – камерою, потужним процесором та можливістю під’єднання до інтернету. Це дозволить зробити навчальний процес сучасним та зручним, незалежно від карантинних обмежень через COVID-19.

Щоб унеможливити корупцію та зробити процес закупівель прозорим, фахівці розробили дашборд, де кожен може контролювати, як ОДА використовують кошти та за яку ціну купують техніку.

Раніше Сергій Шкарлет розповідав, що понад 73 мільйона гривень зекономлених коштів із закупівлі ноутбуків буде спрямовано на:

придбання шкільних автобусів,
забезпечення створення належних санітарно-гігієнічних умов у школах.
Зокрема, на цю суму можна буде придбати близько 50 автобусів для підвезення школярів до опорних шкіл.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в Україні 400 тис вчителів. то як поділити на них 60 тис ноутів ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні