--> Лучани наполягають на облаштуванні велодоріжок у місті | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани наполягають на облаштуванні велодоріжок у місті

2
1
Лучани наполягають на облаштуванні велодоріжок у місті
Лучани просять облаштувати велодоріжки на в'їздах до Луцька та в окремих районах міста.

Відповідну петицію зареєструвала 20 травня Скомороха Вікторія.

"Задля підтримки іміджу європейського міста, Луцьку варто було б перейняти досвід наших європейських сусідів по благоустрою міста шляхом створення велодоріжок та паркомісць для них", – йдеться у тексті петиції.

Авторка зазначає, що рішення є дуже актуальним через низку причин, зокрема: не всі мають можливість мати автомобіль, у місті багато вулиць, через які не пролягає маршрут громадського транспорту, що спонукає людей вибирати велосипед, як засіб пересування в теплі пори року, велосипед є зручним засобом пересування таким невеличким містом, як Луцьк. Також обгрунтовує це тим, що облаштування велодоріжок зменшить кількість випадків ДТП за участі велосипедів на під’їздах до Луцька, зокрема з Струмівки, Рованців, Підгайців, та з деяких районів Луцька, зокркма: ЛПЗ, Ковельська, Вишків та вулиця Лесі Українки.

"На вказаних ділянках доріг, окрім вулиці Лесі Українки, доцільно було б облаштувати велодоріжки хоча б з одного боку проїзної частини дороги. Наявність таких пристосувань для велосипедистів особливо важливо на малоосвітлених, або неосвітлених ділянках дороги. Такі рішення дадуть змогу мінімізувати ризики виникнення автотранспортних пригод за участі велосипедистів та автомобілістів", – наголошує авторка петиції.

"Інша справа-це пішохідна вулиця Лесі Українки, не завадить облаштувати і там велодоріжку. Це сприятиме порозумінню пішоходів та велосипедистів в доволі людній пішохідній зоні Луцька. Проте, також потрібно контролювати дотримання правил пішоходами не виходити на велодоріжку, щоб запобігти конфліктних ситуацій, внаслідок наїзду на них. Обов’язково повинна бути відповідна розмітка та знак, за можливості встановити вказівні стовпчики вздовж доріжки для візуального орієнтування учасників руху на цій вулиці", – додає у зверненні.

Лучанка наголошує, що питання облаштування велоінфраструктури у місті дуже важливе. Так само важливе питання про створення зручних паркомісць для велосипедистів по місту:

"Це бажано зробити у місцях з інтенсивних рухом, наприклад біля ТАМ-ТАМу, Променя, на вул. Лесі Українки, просп. Волі, у Старому місті, за бажанням роботодавців біля своїх підприємств та поблизу інших великих торгових центрів. Звичайно, для того, щоб люди знали, що там є велопарковка – встановити інформаційні знаки".

До кінця збору підписів залишилось 14 днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І через причину постійного зростання вартості проїзду.
Відповісти
За свій же і рахунок нехай велоХАМИ роблять доріжки зоч на стіНАХ будинків!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні