Волинянин відправляв чоловіків за кордон у трудове рабство

0
13
Волинянин відправляв чоловіків за кордон у трудове рабство
Судитимуть чоловіка з Володимира-Волинського, який відправляв волинян у трудове рабство в Білорусь.

Упродовж 2016 року молодик шукав чоловіків, які були в уразливому стані, не мали роботи та постійного заробітку, обіцяв їм гарні умови праці на підприємстві в одному із районів Мінської області Республіки Білорусь та переміщав у сусідню державу, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Там люди потрапляли в трудове рабство й змушені були, проживаючи в нелюдських умовах, у будь-яку погоду, цілодобово, без вихідних, без належного харчування, незалежно від стану здоров'я випасати та доглядати корів. У разі непокори їм погрожували й били, не даючи можливості повернутися на Батьківщину, а їхній заробіток привласнював обвинувачений.

Зауважимо, що під час вчинення цих кримінальних правопорушень молодик в Україні був засуджений за умисне тяжке тілесне ушкодження та хуліганство до 5 років позбавлення волі, проте звільнений від відбуття призначеного покарання зі встановленням 3-річного випробувального строку.

Тепер же його судитимуть за торгівлю людьми (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 149 КК України).

Суд, призначаючи обвинуваченому покарання, врахує, що він вчинив злочин щодо особи похилого віку, особи з інвалідністю, особи, яка страждає на психічний розлад, має вади розумового розвитку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні