Не кутайте дітей на холод: що потрібно одягати на прогулянку

0
Не кутайте дітей на холод: що потрібно одягати на прогулянку
З настанням холодів педіатр Євген Комаровський нагадав батькам, як треба одягати дітей на прогулянку. Головне правило – не кутати. Надівати на дитину якомога більше одягу – неправильно. Вона може спітніти і внаслідок цього – захворіти.

Про це пишуть Факти.

Спочатку Комаровський нагадує, що головним органом терморегуляції організму є шкіра. Коли судини шкіри розширюються, організм віддає тепло, коли звужуються – тепло залишається всередині організму.

Якщо тіло людини контактує з холодом, вітром і при цьому судини звужені – це ознака нормальної терморегуляції. Тобто шкіра дитини може бути прохолодною на дотик, але це не означає, що вона замерзла. А от якщо шкіра тепла, то вона віддаватиме тепло разом із потом, який у дітей виділяється швидше ніж у дорослих. При цьому дуже легко переохолодитися і захворіти.

Ось чому важливо не кутати дитину, а одягнути кілька шарів одягу з натуральних тканин. І ніякої синтетики!

Є тільки один виняток, коли дитину потрібно одягнути тепліше ніж себе для тривалої прогулянки, – це коли малюк у візочку.

Діти, яким більше двох років, зазвичай дуже активні, вони постійно рухаються. Тому зайвий светр краще одягнути на себе, особливо, якщо ви збираєтеся сидіти на лавці.

Педіатр закликає батьків бути пильними до різноманітних шнурків і зав’язок. Не можна допустити, щоб частини одягу потрапили в елементи каруселі, велосипеда або самоката, що крутяться, на гірках або лазалках.

Взуття у дитини має бути просторим. Тісне стискає судини і може призвести до обмороження. Пам’ятайте, що повітря, що циркулює між шарами одягу, і у взутті прекрасно зберігає тепло.

Верхній одяг має бути теплим, але легким, непромокним і зручним.

Замість шарфа краще виберіть манішку або шолом із коміром із якісного матеріалу, який добре захищає та зігріває шию.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні