--> Лікар Комаровський розповів, що робити, якщо здорова дитина не хоче їсти. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лікар Комаровський розповів, що робити, якщо здорова дитина не хоче їсти. ВІДЕО

0
0
Лікар Комаровський розповів, що робити, якщо здорова дитина не хоче їсти. ВІДЕО
Лікар Євген Комаровський відповів на запитання батьків, чи можна не годувати маленьку дитину, якщо вона не хоче, але минуло вже 10 годин з моменту останнього прийому їжі.

Батьки уточнили, що дитина активна, гуляє по 4 години на день і ходить в басейн.

"Дитина здорова, бігає, стрибає, скаче, ні на що не скаржиться. Ви хочете, щоб Комаровський дозволив вам не годувати неголодну дитину?", - запитав педіатр на своїй сторінці в Instagram.

"Якщо людина не хоче їсти, вона не повинна, якщо вона не хоче пити, вона не повинна пити, якщо вона не хоче на горщик, вона не має сідати на горщик. Все. Фізіологічні потреби реалізуються у міру їхнього фізіологічного надходження. Винятків із цього правила дуже мало", - додав Комаровський.

При цьому він наголосив, що коли йдеться про хвору дитину, хвору, яка не в змозі відкрити рот, якій боляче проковтнути, от таку дитину треба обговорити з лікарем, як і чим годувати.

Переглянути цей допис в Instagram

Вопрос: ⠀ Ребенку 1,7. Могу ли я не кормить его, если он не хочет, но прошло уже 10 часов с момента последнего приема пищи? Ребенок здоров, гуляет по 4 часа в день, ходит в бассейн. ⠀ Ответ: ⠀ Представляете, доктор, прошло 10 часов, мой мальчик рыдает, говорит: «Мама, папа, покорми меня», а я говорю: «Можно мне его не кормить? Мой мальчик хочет кушать, устал, лежит, прямо сил у него нет. Можно мне его не кормить?». У вас же ситуация другая? Ребенок здоров, бегает, прыгает, скачет, ни на что не жалуется. Вы хотите, чтобы Комаровский разрешил вам не кормить неголодного ребенка? Если человек не хочет есть, он не должен есть, если он не хочет пить, он не должен пить, если он не хочет на горшок, он не должен на горшок. Всё. Физиологические потребности реализуются по мере их физиологического поступления. Исключений из этого правила очень мало. Когда речь идет о больном ребенке, больном, который не в состоянии открыть рот, которому больно проглотить, вот такого ребенка надо обсудить с доктором, как и чем кормить. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #кормлениеребенка #здоровье

Допис, поширений Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy)

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні