--> У приквелі фільму «Червоний» покажуть Волинь у міжвоєнний період | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У приквелі фільму «Червоний» покажуть Волинь у міжвоєнний період

0
0
У приквелі фільму «Червоний» покажуть Волинь у міжвоєнний період
У суботу, 24 лютого, розпочинаються зйомки фільму "Червоний. Без лінії фронту", що є приквелом фільму "Червоний" режисера Зази Буадзе, створеного за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи. Події стрічки розгортатимуться зокрема і на територіях, які зараз належать до Волинської області.

Про це повідомляє Експрес із посиланням на прес-службу Держкіно.

"Режисером фільму знову є Заза Буадзе, оператором - Олександр Земляний, художником-постановником - Ольга Світлична. У головній ролі зніметься вже відомий Микола Береза. Також у фільмі візьмуть участь Даша Плахтій, знайома за стрічкою "Стрімголов", Олег Стефан та Максим Панченко, для якого це дебютна роль у кіно. Як і в попередній стрічці, до зйомок залучать чимало дебютантів. Для виконання однієї з ролей творці фільму запросили виконавця саундтреку до попереднього фільму - лідера гурту "Гайдамаки" Олександра Ярмолу", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, участь у першому знімальному дні та неформальній церемонії розбиття символічної тарілки візьмуть голова Держкіно Пилип Іллєнко, голова Тернопільської фільммкомісії Леонід Бицюра, партнер проекту та копродюсер Роман Микитюк, автор ідеї та сценарію Андрій Кокотюха, а також продюсери Володимир Філіппов та Андрій Суярко.

Події у фільмі "Червоний. Без лінії фронту" розгортатимуться в період з 1935-го по 1945 рік на територіях, які зараз належать до Тернопільської та Волинської областей.

Вперше буде показано життя українців у міжвоєнний період, протистояння патріотів репресіям польських, німецьких та російсько-радянських окупантів.

Данило Червоний пройде шлях від студента Кременецького ліцею до командира загону Української повстанської армії. На цьому шляху він зустріне кохання, здобуде перемоги, зіткнеться зі зрадою та виправить власні помилки.

Творчій групі за допомогою місцевих жителів вдалося зібрати унікальний автентичний реквізит. Колекцію ретро-автомобілів надала для зйомок тернопільська компанія "Ретрокортеж" Тараса Демкури.

Стрічка створюється компанією "Інсайтмедіа. Продюсерський центр", Тернопільською фільмкомісією, продюсерською компанією Романа Микитюка за участі Одеської кіностудії та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

До створення фільму також долучилися Тернопільська ОДА, мерії міст Тернополя, Кременця, Бережани, Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка, Кременецький краєзнавчий музей, Бережанська міська громадська організація "Рідне місто", ТОВ "Микулинецький бровар". Техніку для проекту надає Patriot Rental.

На основі сценарію фільму буде створено роман "Червоний. Без лінії фронту", який побачить світ одночасно з прем’єрою фільму, запланованою на 2019 рік.

Нагадаємо, фільм Зази Буадзе "Червоний" вийшов на екрани на День незалежності 24 серпня 2017 року. Він потрапив до п’ятірки лідерів прокату серед українських прем'єр.

Частково стрічку знімали і на Волині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні