Це милостиня: багатодітні сім'ї з Княгининка обурені новими пільгами

19
6
Це милостиня: багатодітні сім'ї з Княгининка обурені новими пільгами
Багатодітні сім'ї з села Княгининок Луцького району скаржаться на те, що пільговикам виділили лише 480 гривень на проїзд у громадському транспорті протягом року.

Про це написала Наталія Мовчан у Фейсбуці.

Нагадаємо, у Княгининівській громаді пільговикам виділили 480 гривень на проїзд у транспорті протягом року. Члени бюджетної комісії Княгининівської сільради вирішили розділити 300 тисяч гривень передбачених на пільгові перевезення, як адресну допомогу, між всіма пільговиками громади.

У своєму дописі обурена волинянка звернулася до голови Княгининівської сільської ради Олени Твердохліб.

"Ваші необдуманні рішення обходяться дуже дорого для кожної багатодітної родини у громаді. Закон один для всіх, і не вам його змінювати. А оту "милостиню", котру ви призначили за проїзд (480 грн) в рік,ми не приймаємо. Ми усі свідомі громадяни і живемо у Демократичній Державі з чітко визначеними Законами", - пише жінка.

Наталія Мовчан зазначила, що при визначені річної суми на проїзд дітям-пільговикам влада селища не керувалась нормами Закону "Про охорону дитинства ст.13. Державна допомога сім'ям з дітьми".

"Дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги(п.4),де чітко прописано про безоплатний проїзд,усіма видами пасажирського транспорту. Не можу зрозуміти, якими нормами ви керувались визначивши суму 300 тисяч гривень на 600 пільговиків громади", - пише волинянка.

Наталія Мовчан підрахувала, що проїзд дитині-пільговику обійдеться дорожче, ніж 480 гривень на рік.

"Для прикладу,дитина їздить до міста з селища Рокині у спортивну школу 3 рази у тиждень. Відповідно 14 грн в день,це 42 грн у тиждень.В ідкинемо канікули і святкові дні, виходить 168 грн в місяць. За рік відповідно сума майже 2000 тисячі гривень. І це тільки у тому випадку коли дитина їздить 3 рази на тиждень. А що робити зі студентами котрі не працюють а вчаться на денній формі навчання? І коли студентів в сім'ї троє?", - зазначає волинянка.

Натомість Олена Твердохліб у коментарях відповіла, що є інші пільговики, які мають право на пільговий проїзд, але не користуються ним, тому що в маршрутку беруть 2 пасажири пільгової категорії.

"Керувались розрахунком який нам був переданий РДА з проханням перерахувати кошти з місцевого бюджету в районний у сумі 300 тисяч гривень. Виходить що коли район ці кошти платить тільки одному перевізнику(бо з ним має заключений договір),то це нормально. Княгининівська с/р( а не я одноосібно) вирішила що всі 613 жителів мають право використати своє право на пільговий проїзд який їм гарантує держава", - відповіла Олена Твердохліб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сім'я має народжувати стільки дітей, скількох спроможна утримувати. Чому суспільство повинно вкладати гроші в ваших дітей? Вони, як правило, не дають зворотньої віддачі - або виїзжають за кордон, або працюють нелегально, не сплачуючи податків та інших обов'язкових платежів. Натомість з держави, як представника суспільтва, витягують всі можливі і неможливі пільги - починаючи з безкоштовного проїзду та харчування в школах та садочках - закінчуючи безкінечними допомогами при народженні дітей, субсидіями, достроковими пенсіями, тощо.
Відповісти
для чого приймати закони, якы не виконуються? "Сім'я має народжувати стільки дітей, скількох спроможна утримувати"-згоден. Але і"дяді" повинні приймати закони, виконання яких можуть забезпечити. Безкоштовний проїзд передбачений для пенсіонерів, інвалідів І та ІІ груп,,,, То, якщо дітей можна планувати, то інвалідність - ні. Попробуйте прожити на пенсію інваліда з теперішніми тарифами. Виходить, якщо захворів, то топись чи вішайся, бо ти цього не планував в своєму житті? А для чого тоді закони? І ще одне - коли треба захищати дупи тих, хто творить закони - діти ці будуть перші, бо зазвичай вони добрі, щирі, розумні. Може винищити всіх пільговиків? - ото "заживемо"
Відповісти
про інвалідів мова не шла. Пільговий проїзд необхідно обліковувати. Для них мають бути введені квитки і не безкоштовні, а за символічну плату - допустимо 20 відсотків вартості проїзду. Тоді можна буде хоч зорієнтуватись в кількості наданих послуг в перевезенні пільговиків. А виживати зараз складно всім. Платити за всіх хто не може контролювати свою фізіологію я теж не згідна. Якщо ви не в курсі - велика кількість багатодітних сімей це сім'ї в яких батьки вважають дітей джерелом доходу. Про їх майбутнє ніхто не дбає і не думає. Зате допомоги отримують справно. Діти хворі і голодні зате батьки п'яні і веселі. Це реалії. Ті ж багатодітні сім'ї віруючих - всі діти забезпечені житлом, при чому приватними сучасними будинками, гроші зароблені неофіційно, ці будинки опалюються майже безкоштовно, ми з вами платимо за них у вигляді субсидій. Вони відверто сміються з дурних сусідів, які працюють за 5-6 тисяч офіційно, платять податки, мезнуть бо газ економлять, чоботи по 5 років носять і відпочивають в селі на картоплі.
Відповісти
А чим це діти з багатодітних сімей кращі за дітей з небагатодітних?Народили дітей,нехай їх і утримують.І не вішають своїх дітей,оплату їх проїзду і харчування на когось.
Відповісти
Не розводьте ніщити,як не можете навіть за проїзд заплатити.Користуйтесь презервативами
Відповісти
так! Задовбали вже! Теж не розумію, чим діти з багатодітних сімей кращі за тих, що по двоє, одному в сім"ї. Громада не зобов"язує нікого клепати дітей як з конвеєра, щоб потім їх гуртом утримувати. Народжуйтн стільки скільки можете забезпечити.
Відповісти
Хм,цікаві коменти,когось жаба давить що утримують "чиііхось" дітей,але чого вас не обтяжує утримування депутатів- олігархів,корумпованих чиновників,продажних суддів...не соромно вам за оту писанину?!!!
Відповісти
не соромно! народжуючи дітей - потрібно перше думати, і бажано, головою!
Відповісти
А якого біса чи ліпиш сюди і депутатів, чиновників?? Ніхто не хоче утримувати ні брехунів-депутатів і чиновників , ні чужих дітей . Це ваше щастя, ви його і плекайте.
Відповісти
Це єдиний адекватний коментар на ситуацію.Дякую!
Ні,їх не хвилює 1дитина міністра, яка в принципі вчиться в Англії чи Швейцарії і буде доїти бюджет як повернеться.
Відповісти
А громада не зобов"язувала нікого наклепати стільки олігархів. Чому для них кругом пільги?
Відповісти
Обурена жителька Рокинь а не Княгининка.
Відповісти
Задовбали вже: тільки і чути, що про зло.бучих, ображених життям, медиків і педиків. Працювати не пробували, а то вічно їм хтось винен.
Відповісти
Пояснюю! В країні не те що демографічна криза,але позитивна динаміка в цьому плані відсутня. І згідно інформації ООН населення країни скорочується. Кожна поважаюча себе країна,повинна в такому разі стимулювати народжуваність. Друге питання,наскільки недосконало це робиться в нас. В розвинутих державах,всі багатодітні сім'ї мають ті чи інші пільги. Ці діти не кращі і не гірші. Це пільгова категорія населення. Це закон! Кількість тупих,жадібних ,заздрісних хохлів в коментарях,вже навіть не дивує. Лише викликає роздратування.Кожне хоче жити як йому спаде на його недолугу думку і втручатись в правове поле.Тому і бардак навкруги. А влада,це віддзеркалення суспільства. Наше з вами віддзеркалення. Іншої в найближчі десятиліття не буде. Всі в коментарях знають що ,кому і як робити. Навіть дійшло до маразму,що почали рекомендувати кому народжувати,кому ні. Огидні неймовірно!
Відповісти
Жодна багатодітна родина не покращує демографічну ситуацію в Україні - жоден з них не бачить себе членом суспільства, не є і не буде платником податків, а буде лише користувачем соціальних пільг. Все життя.
Відповісти
Я- багатодітна мама і пишаюся цим!!!! Бачу себе і своїх дітей свідомими членами суспільства!!!
Працюю офіційно+ підприємець 15 років. Уявіть які податки я сплачую щомісяця!!!!
І таких багато! Які повністю забезпечують своїх дітей, без пільг, субсидій і т.д.
Тому перш чим писати дурні коменти та розказувати кому і скільки народжувати- подумайте, чи ВИ свідомий ЧЛЕН суспільства!!!!
Відповісти
Це ви дістали прикриватися демографічною кризою. В нас більшість багатодітних сімей народжують, бо не хочуть платити за презервативи, а хочуть отримувати пільги від держави. Держава має стимулювати освіченість населення, а не бездумне розплоджування
Відповісти
а хто їх дітей заставляв робити? чому платники податків мають утримувати цей зброд?
Відповісти
Наша нація вимирає ,скоротилось населення страшне ,це просто скрито,скільки на війні, скільки вимирає від різних захворювання ......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні