У Луцьку виступив хор імені Григорія Верьовки

0
9
У Луцьку виступив хор імені Григорія Верьовки
В обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка дав концет славнозвісний хор імені Григорія Верьовки.

Однією із найграндіозніших подій осені був виступ українських "Сухішвілі" - Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки, - пише Волинський Інформаційний Портал.

Концерт відбувся у вівторок, 24 жовтня, в обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Вже за пів години до початку заходу, у холі театру зібралося чимало поціновувачів творчості всесвітньо відомого хору. Варто відзначити, що любов до української пісні та танців різних народів світу зібрала разом і молодь, і людей поважного віку.

Почали концерт із відомої української народної пісні «Ой у лузі червона калина… Чогось наша славна Україна зажурилася».

Так, заповнений глядачами зал піднявся зі своїх місць, тому що ця композиція це, такий собі, поетичний символ визвольної боротьби, який спонукає людей боротися за свою мову, територію, народ і українські символи.

Дивовижне розмаїття голосів у поєднанні з емоційністю та помітною стриманістю артистів торкалося свідомості кожного присутнього у залі лучанина.

«Марширують наші добровольці на кривавий лан…», - здається, актуальнішої пісні не знайдеш.

Варто відзначити ту звукову палітру, яка під час концерту проникала в душі слухачів, бо пісні, переважно, торкалися теми війни.

Не лишилися без гучних овацій і хореографічні виступи учасників колективу, і віртуозна гра оркестру народних інструментів. Неабияк підсилювали українських дух концерту яскраві костюми. Здавалося, що вишита сорочка, шаровари, плахта, червоні чоботи та об’ємні вінки на головах дівчат додавали учасникам хору впевненості, а усьому дійству святкової атмосфери.

До слова, хор імені Верьовки було створено ще у 1943 році. Відтоді у його концертних програмах – історичні думи, козацькі та чумацькі пісні й танці, жартівливі хорові сценічні постановки, родинно-побутові та обрядові композиції. Вони відтворюють фольклор і музику етнічних народів, які проживають в Україні.

Органічними для колективу стали оригінальні композиції, в яких музика, спів і танець виступили триєдиним компонентом. У знаменитому хорі більше 150 артистів, а відтак репертуар хору налічує більше тисячі творів.

Анастасія КАЧИНА

Фото автора.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні