Чому під час розмови по телефону не можна говорити «так»

0
Чому під час розмови по телефону не можна говорити «так»
У сучасному світі, в епоху тотальної цифровізації, почастішали випадки телефонного шахрайства. За допомогою швидкого діалогу можна позбавити людину навіть грошей на банківській карті.

Про це пише УНІАН.

Чи можна відповідати на дзвінки з незнайомих номерів - порада
Юристи кажуть, що дуже часто прозвон з невідомого номера - це спосіб перевірки активності людини\абонента. Робиться це за допомогою роботів, які запрограмовані на набір певних цифр і здійснення дзвінка. Як тільки на протилежному кінці трубки абонент скаже хоча б слово, система тут же розпізнає живий голос і визначить номер, як "живий", тобто той, що належить людині і активний. Не дивуйтеся, якщо відразу після цього вам почнуть дзвонити банки, колектори, шахраї, різні компанії з продажу чого-небудь - ваш номер виявиться в базі.

Тому єдина порада, що робити, якщо дзвонить незнайомий номер - не брати трубку взагалі. Другий варіант (для тих, хто чекає дзвінка) - це відповідати на дзвінок, але нічого не говорити, поки на тому кінці трубки не представляться. Якщо той, хто телефонує - той, кого ви очікуєте почути, можна продовжувати діалог. Якщо ні - скидайте. У будь-якому випадку, мовчання - гарантія того, що ваш номер не буде визначений, як "живий", а значить, ви зможете позбавити себе від докучливих непотрібних дзвінків.

Чому по телефону не можна говорити "так" або "ні" - важлива інформація
Мало хто знає, чому не можна говорити "так" по телефону і взагалі будь-якими іншими способами погоджуватися з чим-небудь. Існує думка, що за допомогою вашого голосу шахраї можуть зняти гроші з рахунку і навіть взяти кредит, записавши ваші позитивні відповіді і надавши їх співробітникам банку.

Експерти кажуть, що це малоймовірно - ідентифікація при таких операціях багаторівнева і дуже складна, тому навряд чи у лиходіїв вийде її "провернути". Однак ваші біометричні та паспортні дані конфіденційні, передавати їх третім особам не варто. Утримайтеся від того щоб по телефону озвучувати ПІБ, ІПН, місце прописки, CVV карти та інші важливі відомості, особливо якщо дзвонять з незнайомого номера і представляються співробітниками банків. Перевірити їх легко - досить покласти трубку і передзвонити в банк на офіційну гарячу лінію, розповісти про ситуацію, що склалася, і діяти за інструкцією, яку продиктує оператор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні