Росіяни можуть вивести частину кораблів з Чорного моря: куди їх перекинуть

0
Росіяни можуть вивести частину кораблів з Чорного моря: куди їх перекинуть
У Росії є можливість вивести частину кораблів з акваторії Чорного моря.

Про це пише УНІАН з посиланням на військовий портал Defence Express.

Як наголошується у публікації, дійсно зараз може здатися, що усі кораблі Чорноморського флоту РФ опинилися в пастці і навряд чи зможуть залишити акваторію, однак, це не зовсім так, вважають аналітики. Росія може вивести частину кораблів, вказують фахівці.

«Звичайно, йдеться не про усі кораблі, а тільки про клас малих ракетних кораблів, які в РФ створювалися якраз з прицілом на можливість здійснення міжфлотського переходу по річках... Йдеться про корабель проекту 21631 «Буян-М», проект 22800 «Каракурт», проект 1239 «Севуч», патрульний проект 22160 типу «Василь Биков», а також про всі кораблі класом нижче включно з ракетними катерами», - говориться у публікації.

Що стосується маршруту, то для цього Росія може використовувати перехід через Азовське море до Дону, потім через Донсько-Волзький канал до Волги, додають аналітики.

«Ця річка по системі каналів вже пов'язана з Балтійським і Білим морями... Таким чином, в теорії у РФ є можливість вивести з Чорного моря через річки досить значну частину флоту. Але без Босфору всі підводні човни проекту «Варшав'янка», фрегати проекту 11356р типу «Адмірал Григорович», а також сторожові кораблі проекту 1135 року «Буревісник» залишаться в Чорному морі», - йдеться у публікації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні