Українським чоловікам масово блокують рахунки: що відбувається

0
Українським чоловікам масово блокують рахунки: що відбувається
В Україні низка ЗМІ та Telegram-каналів з посиланням на заяву в соцмережах адвоката Володимира Крекотеня повідомили про те, що військкомати нібито почали блокувати рахунки українців, які ігнорують повістки. Насправді у своїй заяві адвокат говорив про те, що рахунки блокують у результаті виконавчого провадження та для тих, хто не сплатив штраф.

Про це OBOZ.UA рлзповів приватний виконавець Анатолій Телявський.

За його словами, якщо орган має право оформляти протокол про адміністративне правопорушення, то державні виконавці мають право на підставі цих документів намагатись стягнути штраф у порушника.

При цьому блокування рахунку не є покаранням . Рахунок блокують лише у випадку, якщо українець не заплатив штраф і до того моменту, поки штраф буде сплачено. Така ж практика існує і з будь-якими іншими штрафами (найчастіше за порушення правил дорожнього руху),

За законом представники ТЦК (військкомати) справді мають право складати протокол, потім вони поштою повинні повідомити військовозобов'язаного, де розглядатиметься справа про порушення ним чинного законодавства та ухвалення рішення про штраф. Штраф за неявку на порядку денному становить 1700 грн. Справді, якщо цей штраф не заплатити, державні виконавці можуть спробувати стягнути борг, заарештувавши рахунки в банку.

Однак таке явище не може бути масовим, оскільки державні виконавці і так перевантажені справами. відсоток виконання судових рішень невисокий, а рахунок боржника перед арештом ще треба знайти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні