Як в Україні дешево купити валюту

0
Як в Україні дешево купити валюту
Національний банк України з 21 липня дозволив банкам продавати населенню безготівкову валюту за умови розміщення на депозит на строк більше трьох місяців. Після цього долари або євро можна буде зняти в касах банків.

Про те, які умови діють в українських фінустановах, в матеріалі РБК-Україна.

Дешева валюта
Курс долара, за яким банки продають валюту на депозит, суттєво нижчий від ринкового на готівковому ринку. Якщо в обмінниках станом на кінець серпня, долар можна купити приблизно за 40,50 гривень, то для депозиту валюту можна купити майже на 10% дешевше.

Різниця в курсах пояснюється тим, що банки продають населенню долари за міжбанківським курсом, який підтримується за рахунок інтервенцій НБУ. Це офіційний курс 36,6 гривень за долар плюс певний відсоток. Зазвичай, це більше 1%. Втім, банки можуть стягувати ще й додаткові комісії.

НБУ нещодавно уточнив, що банки під час продажу безготівкової іноземної валюти громадянам із подальшим її розміщенням на депозит "можуть встановлювати курс цієї операції самостійно". Отже, банки встановлюють цей курс щодня.

Умови в банках
За умовами НБУ, максимальна сума депозиту в одному банку не може перевищувати 50 тисяч гривень в еквіваленті.

Ставки, за якими банки розміщують валюту на депозит, - мінімальні та починаються від 0,1% річних. Однак такі ставки діяли для валютних депозитів і до початку війни. Для євро ставки нижчі, ніж для долара. Купівля валюти доступна як у касах банків, так і у мобільних додатках.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні