--> «Чеські авіалінії» через пандемію звільняють усіх співробітників | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Чеські авіалінії» через пандемію звільняють усіх співробітників

0
2
«Чеські авіалінії» через пандемію звільняють усіх співробітників
Авіакомпанія “Чеські авіалінії” (ЧСА) поінформувала біржу праці і профспілки про майбутнє звільнення всіх 430 співробітників, що пов’язано з величезними фінансовими втратами перевізника на фоні пандемії коронавірусу.

Про це повідомила в середу журналістам голова Профспілки членів авіаційних екіпажів Чехії Тереза Леффельман, передає УНН.

ЧСА планують масове звільнення співробітників, про що було повідомлена біржа праці, — зазначила вона. — Ми (профспілка) також були проінформовані про це. Авіакомпанія дуже сильно постраждала через пандемію. Літаки й екіпажі простоюють через скасування рейсів”.

Фінансова ситуація в ЧСА, за словами Леффельман, критична. Авіакомпанія, яка є акціонерним товариством, не може розраховувати на фінансову підтримку держави. В кінці лютого закінчить діяти мораторій на порушення справ про банкрутство за заявами, що подаються її кредиторами.

Керівництво ЧСА на початку лютого звернулося до чеського уряду за фінансовою підтримкою у розмірі 1,1 млрд крон (близько 42,5 млн євро). Незабаром глава Мінпромторгу Чехії Карел Гавлічек заявив, що держава не планує надавати фінансову допомогу компанії.

ЧСА ведуть свою історію від 6 жовтня 1923 року, коли уряд Чехословаччини (1918-1993 роки) прийняв постанову про створення національного авіаперевізника. Це одна з найстаріших авіакомпаній в світі: раніше були засновані тільки російська компанія “Аерофлот”, нідерландська KLM, колумбійська Avianca і австралійська Qantas.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні