Україна відзначає День Конституції: історія свята

0
7
Україна відзначає День Конституції: історія свята
День Конституції України є одним із головних державних свят нашої країни. І це єдине державне свято, що закріплене в самій Конституції.

Щороку День Конституції в Україні відзначається 28 червня, оскільки в цей день 1996 року Верховна Рада ухвалила основний закон країни - Конституцію.

День Конституції – історія свята

Головний закон держави був прийнятий на п'ятому році нашої незалежності, а до цього використовувалася конституція Української радянської соціалістичної республіки.

За прийняття Конституції проголосувало 315 народних депутатів, а обговорення документа тривало безперервно 23 години. Документ був проголосований в ніч на 28 червня.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Варто зазначити, що Україна стала останньою з колишніх радянських республік, яка прийняла нову Конституцію.

Міжнародне співтовариство вітало прийняття Конституції України і визнало її однією з найдемократичніших у світі.

День Конституції 2020

За законом, якщо День Конституції припадає на вихідний день (суботу або неділю), то він автоматично переноситься на наступний понеділок.

Оскільки День Конституції України 2020 року потрапив на неділю, то понеділок, 29 червня, став офіційним вихідним. Таким чином, українці в цьому році мають довгі триденні вихідні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні