День Конституції України: цікаві факти про започаткування свята

0
-6
День Конституції України: цікаві факти про започаткування свята
День Конституції України святкують щорічно 28 червня, адже в цей день, 26 років назад, наша країна отримала найважливіший для кожного громадянина документ – Конституцію, пише Новий Канал.

Як святкують День Конституції України 2022 і чому він важливий

Щороку День Коституції України, 28 червня активісти та влада щоразу намагаються донести громадянам важливість цього свята та самої Конституції України. Зазвичай в цей день влаштовують багато концертів, просвітницьких заходів, виставок, парадів. Звичайно, що не обходиться без прикрашання вулиць прапорами, кульками, патріотичними плакатами.

Цікаві факти про День Конституції України

День Конституції України – єдине державне свято, яке закріплене в самій Конституції України.

Ухвалювали документ теж дуже цікаво. 27 червня 1996 року парламент вирішив розглядати проект Конституції на одному засіданні без перерв. Голосування відбувалося за кожною статтею окремо і цілими розділами.

О 9:18 ранку 28 червня 1996 року за Конституцію України проголосували в цілому. Таким чином 321 голосами (з 300 необхідних) було введено в дію Основний Закон України. Цікаво, що до цього моменту, Україна прожила без Конституції аж п’ять років, і залишалась єдиною країною пострадянського простору без головного документа держави.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні