У ЗСУ попередили українців про небезпеку на Великдень

0
У ЗСУ попередили українців про небезпеку на Великдень
РФ останнім часом зменшила напади "шахедами", але збільшила використання ракет, зокрема Х59.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдиних новин".

"Росія зараз дещо виключила зі свого списку засобів повітряного нападу "шахед". Зараз ми бачимо, що вони атакують здебільшого балістичними та керованими авіаційними ракетами типу Х59. Однак навіть цієї ночі все ж таки два "шахеди" вони застосували. Ми їх успішно ліквідували", - зазначив Євлаш.

Щодо ракет Х59 він зауважив, що з нею можна боротися засобами ППО, які є в Україні.

"Це не тільки Patriot. Це і NASAMS, і IRIS-T", - уточнив він.

Речник Повітряних сил нагадав, що ці ракети є досить потужною зброєю, що призначена для ураження наземних, надводних об’єктів, є протикорабельним засобом.

"Зараз ворог активно застосовує саме цей тип ракет. Його є декілька модифікацій, з різними головками наведення. Росіяни останнім часом значно збільшили інтенсивність застосування Х59. Є ще дещо покращений вид ракети – Х69, вони досить схожі по своїм параметрам, однак Х69 має дещо більшу ударну спроможність і дещо далі може залітати по території нашої країни", - прокоментував Євлаш.

Щодо того, чи чекати українцям масованих ракетних обстрілів на Великдень він зазначив, що таке не виключається, але українська оборона готова до відбиття повітряного нападу противника.

"Як ми бачили вже неодноразово, будь-які повідомлення про так звані мирні домовленості тимчасового перемир’я – вони не діють з російської сторони. Тому ми не можемо виключати те, що підлий, підступний ворог може нашкодити, зіпсувати людям свято просто у Великодню ніч, завдавши своїх ракетних ударів", - сказав Євлаш.

В той же час він підкреслив, що людям слід бути уважними і слідкувати за повітряними тривогами у будь-який час, не важливо чи це Великдень чи це звичайний середньостатистичний день.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні