В одній із областей СБУ затримала митрополита УПЦ МП

0
В одній із областей СБУ затримала митрополита УПЦ МП
У середу, 1 травня, Служба безпеки провела обшуки у митрополита УПЦ МП Запорізького та Мелітопольського Луки. Згодом йому повідомили про підозру.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на СБУ.

Зазначається, що митрополит публічно висловлював своє зневажливе ставлення до парафіян інших конфесій. Про це він неодноразово згадував під час спілкування з прихожанами та у ході проведення церковних літургій.

Також він розміщував провокативні дописи на особистому Telegram-каналі, де ображав релігійні почуття представників інших конфесій.

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками). Митрополиту загрожує тюремне ув’язнення.

Вранці 1 травня у митрополита проходили обшуки. Про це повідомляти hromadske та "Українська правда" із посиланням на власні джерела у спецслужбі.

Зазначається, що обшуки відбуваються з самого ранку в Запоріжжі. Наразі офіційна причина слідчих дій невідома.



За даними руху "Чесно", митрополита Луку було зафіксовано в поширенні проросійської пропаганди та виправдовуванні агресії РФ проти України.

У 2023 році Коваленко заявляв, що масштаби гонінь часів Сталіна-Хрущова на церкву були мізерно малі порівняно з тим, що відбувається зараз в Україні. Він також зазначав, що причиною Куренівської трагедії стало закриття Києво-Печерської лаври.

У 2022 році митрополит заявляв, що українці заслужили російські бомбардування, оскільки вони терплять гей-паради в Києві та тому українці проти Бога і заслуговують на участь Содома та Гомори.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні