На Волині військові обстріляли цивільне авто: деталі стрілянини з постраждалими

0
На Волині військові обстріляли цивільне авто: деталі стрілянини з постраждалими
З'явилися нові подробиці стрілянини військових у Старій Вижівці на Волині. У пресі повідомляли, що військові відкрили вогонь по машині, котра не зупинилась на блокпості. Інцидент стався 25 квітня, є поранені. Але у цій історії не все так однозначно. До журналістів звернулися місцеві жителі і розказали, що люди у формі обстріляли не лише машину із цивільними хлопцями.

Про це йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Місцеві жителі кажуть, що у тому місці, де сталася стрілянина, блокпоста нема, є міст біля Старої Вижівки. Люди розказують, що військові спочатку обстріляли іншу автівку, у котрій їхала місцева жінка. Не на камеру вона цей інцидент підтвердила.

«Їхала спочатку ця жіночка Людмила на мосту - її обстріляли, але кулі вверх пішли. А через 10 хвилин їхали ці хлопці. Вони їхали з Ковеля, їхали додому. Їх зупинили - вони призупинилися. Але побачили, що вийшли люди у формі незрозуміло якій, почали по-російськи розмовляти. І вони сіли в машину далі, щоб втікати. Там один почав стріляти. Стріляли прямо в сторону... там квартал житловий, то в сторону того житлового кварталу», - каже місцевий житель Віктор.

Місцеві розказують що поранення отримав не тільки водій, а й пасажир, мовляв, спочатку хлопці готові були розповісти журналістам що ж сталося, але потім передумали.

«Вони спочатку злякалися, хотіли... кажуть «Ми розкажемо, бо на нас вину валять, що ми там винні». А там ніякого блок-поста нема, нічого. Але потім злякалися і зараз нічого не хочуть говорити. Слухи пішли, що їх «вели» від самого блок-поста в Ратно, що це була комендантська година.Комендантської години не було. Це було десь 23.30 год. А чого вони зупиняли, що це було? Скільки їх було? Було, по-моєму, четверо. Чого зупиняли - Бог їх знає», - стверджує Віктор.

Місцевий мешканець припускає, що причина інциденту може бути в алкоголі.

«Є обстановка нездорова. Тому що купують самогонку, міняють гуманітарку, знаю, на самогонку. Ті, що там стоять війська. Тобто, дисципліни немає в тих, що там нових. Там була наша «сотка» тероборона (ред. 100-та окрема бригада територіальної оборони), а «сотку» забрали, а це зараз якусь бригаду на ротацію сюди прислали», - наголошує місцевий житель.

«Наряд поліції разом з іншими військовими перебував неподалік місця інциденту. Коли почули звуки стрільби - одразу зателефонували до начальника місцевої поліції старовижівського. І він зробив офіційну реєстрацію на лінію 102 про те, що чутно постріли. Відповідно, наряд поліції був неподалік та одразу прибув на місце. Було викликано ДБР», - розповіла завідувач сектору комунікації ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Саме слідчі ДБР з'ясовують усі обставини стрілянини. Наразі кажуть, що не мають нічого нового для оприлюднення, мовляв, проводять експертизи і про результати повідомлять згодом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні