Росія готує багатовекторний наступ, - військовий оглядач

0
Росія готує багатовекторний наступ, - військовий оглядач
Російські війська в межах своєї нової наступальної кампанії атакуватимуть не на одному, а на кількох напрямках. Головний удар окупанти спрямують на Часів Яр або Авдіївський плацдарм.

Про це в інтерв'ю Главреду розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Не думаю, що росіяни і в подальшому рухатимуться трасою 05-11 у напрямку Покровська, тому що це нелогічно з точки зору тактики. А от просування на північ має хоча б якусь мінімальну логіку. Тому, найімовірніше, з Авдіївського плацдарму вони рухатимуться трасою Н20 в напрямку саме Краматорська та Часового Яру і намагатимуться охопити Торецьк", - зазначив він.

За його словами, окупанти будуть тиснути по всій лінії бойового зіткнення, щоб унеможливити передислокацію українських військ та посилення підрозділів у районі Часового Яру та інших "найекстремальніших" напрямках. Єдиним винятком буде напрямок лівобережної Херсонщини, оскільки росіяни не мають там достатніх сил.

"Не буде тиску лише у напрямку лівобережної Херсонщини, тому що там у противника немає такої можливості. Ще ворог буде тиснути у Запорізькій області та на Лимано-Куп'янській вісі, щоб відволікати та сковувати наші війська", - пояснив експерт.

Коваленко додав, що Росія буде тримати напругу в прикордонній смузі, імітуючи загрозу для Сум та Харкова.

"Втім, це будуть переважно диверсійно-терористичні дії саме на прикордонні. Небезпека очікується лише для прикордонної смуги – населених пунктів, які знаходяться за 2-3 кілометри від кордону з Російською Федерацією", - наголосив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні