На заході України сержант поліції допомагав ухилянтам виїжджати за кордон

0
На заході України сержант поліції допомагав ухилянтам виїжджати за кордон
В Івано-Франківській області судили сержанта поліції, який допомагав ухилянтам перетинати кордон. Його зобов'язали виплатити 510 тис. грн штрафу.

Про це йдеться у вироку Богородчанського районного суду, пише Еспресо Захід.

Що відомо про справу
Так, згідно з матеріалами справи, чоловік з квітня 2022 року обіймав посаду помічника чергового у відділенні поліції № 2 селища Богородчани. У вересні 2022 він разом зі спільником вирішив за гроші організувати незаконне переправлення військовозобов'язаного через державний кордон України.

"З цією метою обвинувачений узгодив зі службовцем управління соцзахисту населення Івано-Франківської районної державної адміністрації, матеріали щодо якої виділено в окреме провадження, можливість виготовлення фіктивного медичного висновку про захворювання доньки військовозобов'язаного та довідки про отримання допомоги особі з інвалідністю, виданої на ім`я малолітньої. Вказані документи, мали стати підставою для перетину державного кордону України", - йдеться у вироку.

14 вересня 2022 року "клієнт" поліцейського разом з донькою виїхав автівкою до міжнародного пункту пропуску Рава-Руська - Хребене. Згодом обвинувачений знову взявся допомагати ухилянтам перетинати кордон. Свої послуги чоловік оцінював у 6 тисяч 500 доларів.

Наступним "клієнтом" чоловіка він разом зі спільником супроводили до державного кордону у Закарпатській області. Однак під час третьої спроби обвинуваченого викрили поліцейські. Крім того, за даними слідства, чоловік незаконно володів вогнепальною зброєю та патронами до неї.

Який вирок виніс суд
Суд визнав чоловіка винним (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 15 та ч. 1 ст. 263 ККУ) і призначив йому покарання у вигляді 510 тис. грн штраву. Також в обвинуваченого конфіскували майно і позбавили на два роки права обіймати посади у правоохоронних органах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні