На фронті загинув військовий АТО з Волині

0
На фронті загинув військовий АТО з Волині
Військовослужбовець Анатолій Сачанюк загинув 8 січня 2024 року під час виконання бойового завдання на Куп’янському напрямку Харківщини. Воїну було 40 років.

Спогади про Героя опублікували на платформі історій про загиблих захисників та захисниць України Меморіал героїв.

Анатолій народився в багатодітній сім’ї в селі Заболоття Волинської області. З дитинства виявляв здібності до мистецтва, зокрема, мав хист до музики та гарний голос.

Батьки віддали його до музичної школи, де він навчався грі на гітарі. У дорослому віці почав також малювати. Після 9-го класу він поїхав з батьком на заробітки на будівництво. Згодом пройшов строкову військову службу. Після армії працював у селі, потім переїхав до Луцька, де шукав себе на різних роботах: був плиточником, займався утепленням фасадів, працював на цегельному заводі. Одружився. За кілька років брав участь в АТО. У мирному житті любив і працювати, і відпочивати. Їздив на риболовлю, плавав, любив відпочивати з дітьми, подорожувати, кататися на ровері, спілкуватися з друзями. На Водохреща обов’язково купався в ополонці, був дуже загартованим. Останньою роботою чоловіка стало ТОВ «Нова пошта», куди він влаштувався на початку лютого 2022-го.

Однак вже 24 лютого чоловік стояв у черзі біля військкомату, не чекаючи на повістку. Потрапив до складу 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Брав участь у звільненні Київської та Харківської областей. Більше року бригада тримала позиції в районі Куп’янська. Втім, деталей про свій бойовий шлях Анатолій родині не розповідав.

«Він був дуже доброю людиною, хорошим чоловіком. Було у нього, крім мене, ще три дівчинки: моїй донечці Вікторії Толік став за рідного батька, а двом нашим спільним Дарині та Юлі – найкращим татом. Вікторія вже нам подарувала троє онучків. Побратими розповідали, що Анатолій рятував інших солдатів, постійно виручав. Був дуже умілим, фартовим, викручувався з різних складних ситуацій. Вони не могли повірити, що він загинув», – розповіла дружина загиблого Марія.

Поховали захисника на рідній Волині.

Вдома на нього чекали велика любляча родина і багато друзів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні