Великий піст – 2020: рибний день

0
-6
Великий піст – 2020: рибний день
Cкумбрія пряного посолу
Приготована за цим рецептом рибка готова до споживання вже наступного дня. Отож, вам знадобиться 2-3 заморожені рибини. Їх слід вимочити в холодній воді, почистити, видалити нутрощі та плавники. Порізати на порційні шматки завширшки 1,5-2 см.
Маринад: 0,5 л води, по 1 ст. ложці солі, цукру та олії, по 0,5 ст. ложки сухої гірчиці та коріандру, 3 лаврові листки, бутон гвоздики.
Маринад заварити та прокип’ятити 5 хв, охолодити. Рибку викласти у пластиковий контейнер і залити холодним маринадом.

Оселедець сухого посолу
Дві рибини почистити, промити і обсушити серветкою. Порізати на порційні шматки.
Підготувати суміш для соління: по 2 ст. ложки солі й посіченого кропу, 1 ст. ложка цукру, 0,5 ч. ложки чорного перцю, сухий базилік.
На харчову плівку викласти рибку, обкачану в суміші для посолу. Щільно обмотати плівкою, покласти у поліетиленовий пакет і помістити на добу в холодильник. Потім промити, викласти на тарілку, скропити оцтом і приправити олійкою.

Оселедець у гірчично-оцтовій заливці
3 свіжозаморожені рибини, велика цибулина, 2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, 0,5 ч. ложки меленого чорного перцю, 1 ч. ложка гірчичного порошку, 150 мл олії, 1,5 ч. ложки оцту.
Рибу вимочити в холодній воді, відділити філе від хребтів. Порізати смужками й вимішати з сіллю і спеціями. Цибулю порізати напівкільцями, олію вимішати з оцтом. У літровий слоїк, перешаровуючи, викладати оселедець та цибулю. Зверху має бути цибуля. Залити оцтово-олійною заливкою, закрити капроновою кришкою і поставити в холодильник.

Оселедець із чаєм
Маринад: на 1 л води – 4 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру. Заварити, вкинути пакетик чорного чаю, всипати півпачки коріандру та 4 лаврових листки. Холодним маринадом залити почищену рибу. Через добу можна споживати.

Оселедець у томаті
На 1,5 кг риби: 200 г води, 200 г олії, 150 г оцту, 3 ст. ложки томатного соусу, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі. Приправити до смаку чорним перцем, коріандром, духмяним перцем, лавровим листком. Усе разом заварити й охолодити. Тим часом рибу звільнити від хребтів (шкірку не знімати), промити і залити маринадом, перешаровуючи кільцями цибулі. За добу риба готова до споживання.

Маринований оселедець
Рибу розморозити, випатрати. Відділити голови. Розрізати живіт і вийняти хребти. По спині не розрізати. Далі викласти в пластиковий лоток або у каструльку спинками донизу, щоб риба не згиналася. Пересипати сіллю, цукром, нарізаною цибулею (на 1 ст. ложку солі – 1 ч. ложка цукру). Покропити по цибулі оцтом, полити олією. Притиснути руками, накрити кришкою і поставити на добу в холодильник. Шкірку краще не знімати, тоді оселедець матиме кращий вигляд. Викладати на тарілку разом із маринованою цибулькою.

Рибні рулети
Розморожені оселедці почистити, звільнити від хребта. Філе викласти на піднос, посолити, поперчити і залишити на ніч. Зранку порізати на дві-три частини, нафарширувати підсмаженою морквою та цибулею, загорнути рулетиком. Якщо треба, то скріпити зубочистками.
Деко змастити олією, викласти рулети, змастити майонезом і поставити у духовку. Щойно риба пожовтіє, вийняти.

Рибна паста
1 оселедець, 2 великі цибулини, 1 скл. олії, 1 скл. томатного соусу, 100 г манки.
Оселедець і цибулю перекрутити на м’ясорубці. Потім приготувати соус: на олії і томатній пасті зварити манку. Охолодити, перемішати з оселедцем і цибулею. Рибна паста готова.

Шпроти по-домашньому
2 кг салаки почистити, посолити і відставити на півгодини. Потім викласти у каструлю, животиками вниз. Додати спеції і приправи: лаврове листя. Коріандр, чорний перець горошок. Попередньо залити склянкою окропу три пакетики чорного чаю. У каструлю влити 150 г олії, підсолений чай. Рідини має бкти на 1-2 см вище риби. Заварити і поставити у розігріту духовку на 2 години. За 10 хвилин до кінця приготування додати 1 ч. ложку рідкого диму.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні